Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

19 december 2008

Kategori: Jul och Nyår


Idag bakar jag lussebullar.

Lussebullar
Ingredienser:

50 g jäst
250 g margarin
5 dl mjölk
250 g Kesella
0,5 g saffran
1,5 dl socker
1-2 l mjöl

1 tsk salt
russin
1 ägg


Recept:

Smula jästen i bunken. Smält margarinet i kastrullen. Tillsätt mjölken och rör om så det blir 37 °C. Blanda vätskan och jästen. Tillsätt Kesellan, saffran, saltet och sockret och delar av mjölet och tillsätt mera mjöl tills degen släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta en bit av degen och gör din egen figur.

Strö russin på bullarna på valfritt ställe. Pensla med ett ägg som är vispat. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Sätt på ugnen på 200°C . Grädda längst nere i ungen tills den är lagom bränd cirka 5-10 minuter.


Idag vann jag ingenting på BingoLottos julkalender. Idag är det sista skoldagen innan lovet. Jag är jätte orolig, mina Bingolotter till uppersittarkvällen har inte kommit ídag heller, jag tror någon han snott mina lotter, det är inte första gången jag saknar post det här året! Som tur köpte min mamma en lott, så jag har. Men jag måste få mina lotter i brevlådan snart. I skolan fick vi lite fika med gott och lyssna på en rockkonsert. Hemma så kollade jag på Fullbricka och på kvällen såg jag Göta Kanal 2 på DVD.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: