Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

30 augusti 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon vilket innebär att jag fick åka från kortidshemmet då de stängde och komma till skolan ungefär 45 minuter innan läraren kom. Lunchen var Pannkakor. Idag fick jag mitt schemma, och det ser i stora delar okej ut, men kunde varit bättre. På musiken fick vi lära oss lite om akord på gitarrer.
Hemma hade jag fått ett brev från Folkspel som äger BingoLotto som innehåller ett formulär jag ska fylla i för att få autogiro.

29 augusti 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag programmering som första lektion, det var ganska enkelt, efteråt hade jag några andra lektioner.
Lunchen var Spagetti med Köttfärsås och var ätbar. Som sista lektion hade jag bild där jag håller på med en namnskylt i lera. Efter bilden fick jag åka till kortidshemmet och där har jag tråkigare än hemma.
Buss resan dit stämplade chaffören fel men rättade till då jag påpekade.

28 augusti 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft sovmorgon, åh vad jag hatar det.  Lunchen i skolan var inget vidare idag heller. På idrotten skulle vi gått med stavar men på grund av det var kyligt ute så var vi inne och pratade om vad vi gjort under sommaren. Efter idrotten hade jag Ljudmedier där vi fick göra en egen låt på datan med färdiga loppar. Det var ganska enkelt att göra det. Hemma hade jag fått två nummer av tidningen Pc för alla så jag har e-post och frågat varför.

27 augusti 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft två SO och två svenska lektioner plus en matte lektion. Idrottsläraren kom på besök och berättade att vi inte behövde kläder i morgon på idrotten och att vi skulle ha sov morgon på torsdag. Lunchen i skolan var inte god idag. På eftermiddagen hade jag programmering där vi fick lära oss göra ett program som man testar färger med. Det var det enklaste uppgiften under dagen. När jag kom hem åt jag Pizza från igår.

Tycker du det har regnat för mycket under sommaren?

Kategori: Omröstningen

Omröstningen är avslutad och 86% tycker det har regnat för mycket, jag tycker att vissa dagar har det regnat för mycket. Nu undrar jag hur dags du går upp en vanlig vardag på morgonen?

26 augusti 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag gått en sväng till centrum med Topsy, det har varit kyligt men inte för kallt eller varmt.
På kvällen gjorde jag hemgjord Pizza till mig och mina syskon, klockan 18 började BingoLotto och jag tycker förbättringen av utseendet var bra, förutom lotten som kunde varit som förut. Jag vann inget men var nära.

25 augusti 2007

Kategori: Allmänt

Idag har brandväggen varit konstig igen, på eftermiddagen fick jag e-post från BingoLotto, jag försöker börja prenumera där, men det är svårt för jag vill ha autogiro då jag inte har några andra räkningar. På kvällen gjorde jag köttfärslimpa.

24 augusti 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft Ljudmedia, där fick vi gå runt och lyssna på olika ljud i olika rum och berätta hur många decibel det är. Efteråt hade jag matte och Lunch. Lunchen var fisk och potatis, vid lunchen fungerade inte kortläsaren men den fungerade på morgonen. På kvällen kom min äldre kusin på besök med sin man och stannade en timme.

På morgonen fungerade inte brandväggen men när jag kom efter skolan fungerade den igen, varför den inte fungerade vet jag inte ännu.

23 augusti 2007

Kategori: Skola

Under morgonen badade jag efteråt började jag skolan, jag har haft matte och musik plus några andra ämnen. Maten i skolan var ingen vidare, och kunde vara bättre. Det har börjat några nya i klassen och hemma hade jag fått ett brev från Nordea och ett brev som jag kan hämta på Posten.

22 augusti 2007

Kategori: Sommar

Idag har jag ätit rester och varit på banken. Tidigare hade jag Visa Electron men har nu vanliga Visa det kostar lika mycket för mig. Jag la in lite pengar på banken och så rättades mitt efternamn till, det stod fel tidigare.
Det är konstigt att efternamnet är så svårt att stava. I morgon börjar min skola.

21 augusti 2007 - MIN FÖDELSEDAG!

Kategori: Sommar

Idag blir jag 18 år!
Jag vaknade några minuter innan fem och satte på datorn och hämtade morgontidningen.
Internet fungerade inte så jag startade om modemen och då fungerade det.
Efter frukosten och morgontidningsläsandet kollade jag på morgonnyheterna.
Klockan sju fick jag mina presenter, jag fick en film, en tv-film, ett datorspel, kläder samt en miniräknare och pengar. Pengarna ska jag ta in på banken och jag har vid tio-tiden redan installerat och kört lite utav datorspelet och kollat på två avsnitt ur tv-filmen. Vid tio-tiden började jag med lunchen, Lasange.

Maten tog tid men gick nästan av sig själv och var varm och god då den serverades. Efter maten satt jag vid datorn och kollade lite på tv. Jag gick runt parken med Topsy, det var soligt och varmt, efteråt skapade jag e-postboxen på posten.se och började göra köttfärs till Tacos som serverades på kvällen. Under maten kom en av mina gamla lärare på och grattade mig och gav mig en kruka med blommor. Pappa var lite sur för att den kom.
Jag svarade på en undersökning från TV4:s tjänst Panelen.se och fick sex kronor. Hittils har jag 30 kronor.

Efter maten åt vi tårta och läsk med godis, tårtan var lite kall men gick att äta. Efteråt kollade jag lite på tv.
På kvällen spelade jag och mamma Uno innan jag gick och la mig.

20 augusti 2007

Kategori: Sommar

Idag fick jag ett grattiskort från en av mina besökare på bloggen. Jag har ätit schnzitel och fiskpinnar.
På eftermiddagen stekte jag köttfärs till morgondagens lunch. Middagen var fiskpinnar.
Jag har fått lite mera släktningar till mitt släktträd. På kvällen gjorde jag inget speciellt.

19 augusti 2007

Kategori: Sommar

Idag fick jag komma hem, det var bra och det blev rätt stämpel. Hemma gick vi igenom vad jag ska äta på min födelsdag och hur jag vill ha det. Topsy verkade inte må som bra när jag kom men blev bättre mot kvällen. I morgon börjar mina syskon skolan.

18 augusti 2007

Kategori: Kortids

Idag på kortidshemmet kom ungen som skulle kommit igår, men dagen blev värre då en unge som inte skulle kommit kom, jag visste inte om det. HJÄLP!!!

17 augusti 2007

Kategori: Kortids

I morse badade jag i badkaret först, därefter gick jag en sväng med Topsy. Efter lunchen fick jag åka till kortidshemmet och jag hade tur, det andra barnet kommer först i morgon. När jag åkte bussen dit stämplade chafför rätt, nu börjar de lära sig. På kortidshemmet är det tråkigt.

16 augusti 2007

Kategori: Sommar

Jag gick på morgonen med Topsy en sväng mot Snättring men det började störtregna så vi fick en stor dusch. När vi kom hem försökte Topsy torka sig. Lunchen gjorde jag det var Korvstroganof. På kvällen stekte jag Hamburgare till familjen. Efter maten gick jag en sväng runt med Topsy igen. Om en vecka börjar skolan igen, snart är sommaren över. I morgon ska jag till kortidshemmet.

15 augusti 2007

Kategori: Sommar

Idag gick jag på morgonen en liten tur med Topsy och kollade på morgon-tv. Tidningen Mitt i Huddinge kom med posten men det stod inte något intressant. Till middag åt jag Pannkaka som min pappa stekte.
På kvällen gick jag en promenad till området Stuvsta med Topsy, när vi gick i Stuvsta var det mycket folk och hon drog mycket. Då jag skulle lägga mig började det regna.

14 augusti 2007

Kategori: Sommar

Jag har vaknat tidigt de senaste dagarna. Idag har jag gått en prommenad med Topsy det har varit varmt och soligt stora delar av dagen. Jag har försökt bränna det vi spelat in med videokameran två gånger men det misslyckades båda gångerna, får försöka igen i morgon. Om en vecka fyller jag år och jag är väntar med spänning. 

Hur många tv-kanaler har du hemma?

Kategori: Omröstningen

Det har förändrats mycket nu, nio stycken har svarat och 56% har över 21 tv-kanaler.
Hemma hos mig har vi över 50 stycken men 35 är på tyska och ingen hemma hos oss kan tyska. Kanalerna kom via en parabol som medföljde huset. Nu när digital-tv komit kan alla skaffa 10 tv-kanalar och det verkar 11% ha. 22% har 11-20 tv-kanaler och de sista procenten har ingen tv alls.

Nu undrar jag om du tycker det regnat för mycket under sommaren.

13 augusti 2007

Kategori: Sommar

På morgonen läste jag igenom några av mina gamla Pc för alla tidningar.

Till lunch stekte jag falukorv och gjorde makaroner till. På eftermiddagen fick jag delta i finalen för att få filmen En obekväm sanning på msn.se jag tror tyvär inte att jag vinner men man kan alltid hoppas. På kvällen spelade jag kort med mamma några gånger och i stort sätt har dagen varit ganska tråkigt.

12 augusti 2007

Kategori: Sommar

Idag regnade det då jag vaknade men det blev soligt och varmt mot eftermiddagen.
När jag vaknade satte jag på datorn och läste morgontidningen. Klockan sju kollade jag på nyheterna och innan och efter nyheterna spelade jag lite datorspel.

Topsy blev lite sur och ville gå ut på en prommenad vid nio-tiden men jag orkade inte för jag har lite ont i en tå.
På kvällen gjorde jag maten, korvstroganof med ris. Den här gången lyckades jag bra. Vid sju-tiden gick jag och mamma med Topsy en sväng på under en timme.

11 augusti 2007

Kategori: Sommar

När jag vaknade tappade jag upp ett bad och tvättade mig samt schamponerade mig efteråt körde jag ett bilspel på datorn och gick ut med Topsy. När jag hade gått en bit fick jag ont i foten och upptäckte att jag har ett litet sår.  Efter lunchen åkte mamma och jag buss till centrum där jag fick gå till frisören och handlade mat med mamma. Medan vi väntade på bussen åt jag glassen Pepe från GB. Jag har aldrig ätit den tidigare och den var värd att smaka. Bussen var en gammal och innan vi klev på bussen blev det chafförbyte.

Under hemresan så var det ett pip från bussen under hela färdvägen, jag upptäcke att en dörr inte vill stänga ordentligt, så det var troligen en vaningssignal. På eftermiddagen spelade jag sedan kort med mamma och gjorde kyckling och ris. På kvällen gick jag, mamma, pappa och topsy till återvinningsstationen med lite skräp.

10 augusti 2007

Kategori: Sommar

Idag har jag gått en sväng med Topsy, det duggregnade lite men det gick bra. Min lillasyster fick ett erbjudande om att börja sälja jultidningar, det blir tidigare och tidigare för varje år. Idag har jag ätit Pannbiffar och stekt potatis samt Kyckling nuggets med Ris och currysås som jag gjorde.

Från och med idag är jag medlem i tidningen Mitt i panel så jag fyller i varje vecka om jag fått tidningen och om det var någon reklam och sist vill jag meddela att jag och min mamma har gått igenom lite vad som kommer hända när jag blir 18 år.

9 augusti 2007

Kategori: Sommar

I natt vaknade jag vid 3-tiden utav att att jag var stel i armen, jag hade nog somnat på den.
Jag somnade om och gick upp 5.12. Jag började förbereda lite ändringar för min hemsida och gick en prommenad i Källbrinksskogen med Topsy. Det duggregnade lite. Hemma fortsatte jag dagen genom att jag kollade på tv och äta mat.

På eftermiddagen gick jag och min pappa ut med tidningar och kartonger till återviningsstationen, det var nästan fullt med kartonger men vi fick plats med våra saker. Vi tog med Topsy och fortsatte sedan gå en prommenad med Topsy. På kvällen åt jag Fiskpinnar och Pommes efter maten spelade jag och min lilla syster ett kortspel som heter Skipbo.

8 augusti 2007

Kategori: Sommar

I morse vaknade jag 5.14 jag satte på datorn och den ville göra en undersökning av disken efter fel så det fick den göra. Efter att jag sett på nyheterna 6.30 gick jag men Topsy. När jag gick förbi Sjödalsparken i Huddinge märkte jag att det stod en skylt med texten "Rastning förbjuden" och en hund överkryssad, så jag gick runt parken.

Posten kom och vi fick några foton som vi har beställt via internet.
Hemma åt jag lunch vid 11-tiden det var Prinskorv med makaroner. Efter lunchen började det åska och regna mycket, men Tospy tog det lugnt. Min pappa hade köpt kvällstidningen och där läste jag en intressant artikel om en person som har Asperger som inte får gå i den skola som föräldrarna och som läkarna vill.

Den lokala tidningen Mitt i Huddinge kom men det stod inte något intressant, det är mest en kopia av de andra upplagorna. På kvällen gick jag själv med Topsy en sväng genom skogen.

7 augusti 2007

Kategori: Sommar

En ny dag är tillkommen, om två veckor fyller jag år och jag har redan fått tre stycken gratulationskort via hemsidan.
Jag tackar och önskar att jag får mera vykort.
Efter lunchen fick jag åka hem från kortidshemmet, på bussen hem klev ett annat kortidshem från Flemingsberg på bussen. Jag uppmärksamade det då jag hörde de snacka med en annan att de kom från ett kortidshem.

När jag åker buss och har remsa är jag rädd att chaffören stämplar fel, nu hade jag tur han stämplade rätt. Efter hemkomsten öppnade min lillasyster sina presenter, hon fyller år idag. Hon fick lite kläder och smink. Själv anser jag att smink är onödigt. Av mig fick hon filmen LiarLiar med Jim Carry i huvudrollen. Vid 15-tiden åt vi hemgjort kladdkaka och köpta kanelbullar med läsk.

Under eftermiddagen berättade min mamma att hon hade köpt en trisslott, och jag och min syster fick skrapa lotten, men vi vann ingeting.

På eftermiddagen fick jag e-post från NovusOpinion, ett undersökningsföretag som sammarbetare med TV4. Genom att jag svarat på undersökningar har de skänkt 65 kronor till Unicef och fem kronor till

Röda korset. Jag har också gratis fått en vinsträttsandel till dragningen utav premieobligation den 3 december. Nu får jag hålla tummarna.

6 augusti 2007

Kategori: Kortids

Idag har jag gått med Topsy till en hundgård i området, efter lunch fick jag åka till kortidshemmet och där är det tråkígt. Det är nya värmerekord.

5 augusti 2007

Kategori: Sommar

Idag gick jag med Topsy till Stuvsta, det tog 45 minunter fram och tillbaka. Annars har jag inte gjort något speciellt.

Skulle du vilja åka upp i Rymden?

Kategori: Omröstningen

Den här frågan är det många som undrar över. Det blev nytt rekord med sju stycken svar.
43% skulle göra det om de var yngre medan 29% vill åka upp i rymden och lika många vill inte.
Jag skulle vilja åka upp men inte nu, kanske i framtiden. Jag tycker det är spännande med rymden.

Nu undrar jag följande fråga, hur många tv-kanaler har du hemma?

4 augusti 2007

Kategori: Sommar

En ny dag, idag har det varit varmt ganska varmt. Jag har gått en prommenad med Topsy och varit hemma och vilat.

3 augusti 2007

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma och vi har fått besök av en jobbarkompis till mamma, jag har gjort Makaronipudding och en bärkaka.

2 augusti 2007

Kategori: Sommar

Idag har fick jag åka hem från kortidshemmet, det var bra. Idag fyller min lillebror år och vi åt tårta och han fick lite presenter, han fick filmen Flight 93 av mig som handlar om det tredje planet 11 September 2001. Vi har även haft gäster på besök som vi umgicks lite med.

1 augusti 2007

Kategori: Sommar

Idag har en ny månad börjat, snart är sommarlovet slut. Idag har jag gått en prommenad med Topsy, och på eftermiddagen fick jag åka till kortidshemmet, där har tiden gått långsamt som vanligt. Det är tråkigt där.

31 juli 2007

Kategori: Sommar

Nå, då var denna månad avslutad. Idag har jag lagat ungspankaka till mig och mina syskon, jag har också gått med hunden.