Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

30 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag är det årets näst sista dag, idag har jag gått med Topsy till återvininngstationen och varit hemma resten av dagen.

29 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag när mina föräldrar var och handlade glömde de ett lysrör på bussen som tur fanns den kvar på bussen då den återvände. Min mormor kom på besök idag och stannar kvar i några dagar. Idag har jag gjort kycklinggryta på kvällen och den var god.

28 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag har jag varit hemma hela dagen och bara kollat på tv och suttit vid datorn. På kvällen lagade jag korvstroganof till hela familjen.

27 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag på eftermiddagen fick jag åka hem det var skönt. Idag har jag kollat på en film som heter EdTV och den var okej men inte den bästa. Jag har inte gjort något speciellt.

26 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

idag har jag kollat på två filmer, 7 miljonärer och Pistvakt. Filmen Pistvakt var inte riktigt i min smak. Till lunch stekte jag potatis och åt prinskorv med köttbullar. På eftermiddagen fick jag åka till det tråkiga kortidshemmet. Topsy följde med mig i början på vägen dit.

25 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag har jag varit hemma hela dagen, jag har spelat in två filmer från tv och spelat spelet Alias som jag fick i julklapp. Vi har ätit mycket av julborden idag också.

24 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag är det julafton. Jag vaknade vid 6-tiden och satt då och kollade på tv. Klockan 10.55 tittade jag på Julfreden i Åbo och efteråt började vi med julmaten hemma. Då kokade vi potatis och jag stekte prinskorvar. Vid 13-tiden åt vi julmat och jag åt julmust, potatis, köttbullar och prinskorv med ägg. Klockan 15 tittade vi på Kalle Anka hemma innan vi öppnade presenterna. Jag fick godis, dvd-filmer och dvd-skivor, en BingoLotto penna och ett par BingoLotto muggar. Jag fick också en almancka och en mängd kläder. På kvällen kollade jag lite på video. Topsy fick ett par ben idag och hon tyckte om benen.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

23 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag är det årets stora dag, 23 december. Idag har jag suttit vid datorn och tv på morgonen. På eftermiddagen jag jag en sväng till sopstationen med Topsy den var ganska full men jag lyckades få in allting. På kvällen spelade jag BingoLotto och deras uppersittarkväll som pågick till midnatt. Jag vann ingeting men hade mycket roligt.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

22 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

På eftermiddagen fick jag åka från kortidshemmet. När jag kom hem såg jag brevbäraren, idag har det lördagsutdelning i Sverige. Vi fick några julkort men inga räkningar. På eftermiddagen kollade jag på tv och åt en lussebulle.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

21 december 2007

Kategori: Kortids

Idag på eftermiddagen fick jag åka till kortidshemmet. Här är det tråkigt som vanligt.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

20 december 2007

Kategori: Skola

Idag är det skolavslutning. Klockan 10.00 var det en föreställning i aulan med en mängd rocklåtar och dylikt. Låtarna är inget för min smak och jag ansåg att de hade för hög volym. Efteråt fick vi gå hem.  När jag kom hem städade jag lite i mitt rum och så kom en gubbe och fixade våra kalla element.  På kvällen fick jag reda på att TV4 Plus hade kommit och installerade alla kanaler, det jag inte visste var att vi även nu har TV3 och Kanal5.

I morgon ska jag till kortidshemmet igen.
BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

19 december 2007

Kategori: Skola

Idag är det onsdag och årets sista vanliga skoldag. Min första lektion var engelska efteråt var det lunch. Idag var det julbord på Huddingegymnasiet och jag tror att det var många elever som satt och åt. Jag tog prinskorv, köttbullar, skinka och potatis med pepparkaka, och som dricka Julmust. Det fanns lax, kalkon, janson, glögg, russin, rödbetssallad, lamm och mycket annat. Julmusten fick vi dricka hur mycket vi ville. Det fanns också en mängd frukt. Efteråt var det lunchrast och då gjorde jag inte så mycket. Efteråt tittade vi i klassen på en film om farliga djur och djur som kan döda människor på vhs. Efterå hade vi bild. Jag blev klar med min kollektion av kläder. En lerskulptur och så påbörjade ett glasform. Efter bilden fick jag åka till kortidshemmet och där är det tråkigt. När jag åkte bussen på väg dit hittade jag en krona bredvid mitt säte.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

18 december 2007

Kategori: Skola

Idag är tisdag och det betyder sovmorgon. På morgonen gick jag först en sväng med Topsy. Hon hittade en pinne i början av prommenaden och släppte den först då vi nästan var hemma. I skolan hade jag först matte och sedan Svenska. Dagens lunch bestod för min del av Spagetti som var halvkokt.
Efter lunchen var det elevrådsmöte, vi var två närvarande på mötet så det gick fort att gå igenom mötet trots att vi fick pepparkakor, julmust och julgodis. Efteråt hade jag en kort SO-lektion innan det var dags för idrott. På idrotten fick vi päronsaft och pepparkakor och lära oss vad man ska göra om man ser en medvetslös person. Min idrottslärare hade tappat bort sina nycklar till skolan så vi letade också runt lite.
Läraren jag skulle ha på sista lektionen var sjuk så jag fick gå hem.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

17 december 2007

Kategori: Skola

Idag har en ny vecka tagit sin start. Mina första lektioner idag var matte och svenska. Sen var det lunch som för min del bestod utav spagetti med kycklingnugetts, det fanns köttfärsås också men jag tycker skolans har för mycket lök och tomatbitar. Efteråt bestämde vi i klassen tillsamms vad vi ska handla för godis till eftermiddagen för klassens pengar. Efteråt hade jag svenska och historia igen.

På historia lektionen fick jag ta reda på lite fakta om julen. Sen hade vi en liten fest i klassen då vi pratade och åt lösviktsgodis, en kanelbulle och pepparkakor med julmust. Efteråt tackade vi för dagen och gick till våran sista lektion. Min sista lektion var programmering. Idag fick vi reda på vad vi fick för betyg i kursen, på Yatzy programmet kunde man få upp till 30 poäng beroende på vad för fel som upptäcktes. Jag fick full poäng. På kursen fick jag bättre betyg än jag trodde igen. Efteråt lämnade vi böckerna till läraren och gick hem. Hemma satt jag vid datorn och på kvällen åt jag fisksoppa.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

Hur bra är min julkalender i år?

Kategori: Omröstningen

Under två veckor har jag ställt frågan om Hur bra nu tycker att min julkalender i år? Samtliga av de tillfrågade (2 stycken) ger årets julkalender Godkänd eller bättre. Nu undrar jag istället om du kommer att ha några nyårslöften i år?

16 december 2007

Kategori: Allmänt

Idag är det tredje advent och en vecka kvar till årets tv-kväll. Idag har jag suttit mycket vi datorn. På eftermiddagen bakade jag en kaka, receptet finns nedan.

På kvällen spelade jag det sista vanliga BingoLotto i TV4 och jag hade flera chanser men vann ingeting.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

Chokladkaka

Kategori: Recept

Chokladkaka

200 g margarin
7 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
8 msk kakao
1 tsk citronskal
2,5 dl kaffe
2-3 dl cocos
4 msk smör
1 dl florsocker


Sätt på ugnen på 175°C och smörj en långpanna. Smält margarinet men bränn inte margarinet. Rör ihop äggen och 2 dl av kaffet samt 4 dl av strösockret tillsammans med det smälta margarinet. Blanda sedan ihop vetemjölet tillsammans med 6 msk av kakon och citroskalet. Sätt smeten i formen och låt den ligga på nedersta gallret i cirka 10 minuter eller tills att kakan har lossnat från formen.

Blanda florsockret och kakon så att inga klumpar finns.
Smält 4 msk smör och tillsätt därefter smöret tillsammans med blandningen. Rör om. Till sist häller du resten av kaffet. Häll därefter blandingen på kakan och stoppa den in i ugnen i yttliggare 5 minuter eller tills blandingen har sjunkigt undan. Strö sedan cocosen över kakan och låt den svalna.

Smaklig måltid

15 december 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft i ont i axeln och halsen hela dagen, jag har legat på något konstigt sätt under natten. Idag har jag varit hemma hela dagen och filmat lite med videokameran och ätit mat som bestod utav köttbullar och fisksoppa.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

14 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag är det fredag och sista skoldagen under veckan. Idag hade jag otur i skolan. När jag kom till skolan så kom ínte min lärare till min första lektion och efter 20 minuter fick vi reda på att han var sjuk så vi skulle arbeta själva. Men hur har de tänkt att man ska arbeta själv då man inte har några arbeten kvar? och inte har några böcker i det ämnet. Så jag fick vänta på min första lektion som började 10.25. På den lektionen tittade vi i klassen på en film om Orkaner. Till lunch i skolan var det Kycklingnnugets med ris och den gick i alla fall ner i matsäcken. När jag kom hem satt jag mycket vid datorn och klädde granen. Det är nu bara 10 dagar till Julafton. På kvällen gjorde jag köttfärsås till hela familjen.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

13 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag är det Lucia med alla lussekatter och allt sådant. När jag kom till skolan så gick jag och åt frukost, där spelade de julmusik efteråt samlades jag och resten av klassen för att sjunga igenom låtarna och plocka i ordning inför firandet av Lucia. Klockan 10.00 startade Luciatåget och vi sjöng Natten går tunga..., Tomtarna..., Staffan... och massor av andra Luciasånger. Jag tappade bort texten lite då jag skulle ha solo på en vers av Staffan. Som publik fanns delar av kommuns barnförvaltning och skolans personal inklusive skolans rektor. Vi hade vita skjortor och svarta byxor med tomteluva. Några i klassen hade dock inte de rätta kläderna.

Efteråt var det lunch i matsalen dom för min del bestod utav en lussebulle med julmust. Jag tycker inte om Risgryndsgröt. Efteråt fick vi mera Lussebullar och pepparkakor med läsk av förvaltningen. Vid 11.30-tiden föreläste en gammal klasskamrat från gruppen om Uttryndade frihet, efteråt hade vi rast innan det var dags för Skolans luciatåg. Skolans luciatåg var okej men kändes lite kort. Efteråt gick vi hem.

När jag kom hem så hade tidningen Pc för alla kommit med deras senaste nummer och fyra bingolotter för de närmaste veckorna.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

12 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag har jag namnsdag och jag fick ett paket med godis och en trisslott. Jag vann ingeting på trisslotten, godiset ska jag spara till Uppersittarkvällen. När jag kom till skolan hade elevrådet på Huddingegymnasiet en liten tomtegöma. Jag fick några fina fynd. En chokladtomte. Ska spara den till uppersittarkvällen med BingoLotto. Först hade jag programmering och då blev jag klar med mitt program. Jag är nöjd och hoppas det fungerar bra! Sen åkte vi till stan med klassen för att besöka Historiska Museet i Stockholm. När vi kom till Östermalmstorg med tunnelbanan så fick vi gå istället för att åka vidare en station då det var stopp till Ropsten.  När vi kom fram hade vi matsäck med oss och min bestod utav pannkakor med efterätt.

På museet hade de många utställningar och jag tog några foton med kameran, möjligheterna för fotografering är inte det bästa på museet. De hade en utställning om Ismannen Ötzi och om vikingar och majaindianer. I guldrummet så fick man inte fotografera och där kunde man gräva efter skatter, hoppades jag i alla fall men det fick man inte.

Efteråt gick vi tillbaka till Östermalmstorg och besökte tog tunnelbanan till Gamla Stan för att kolla på Julmarkanden på Stortorget. Efter en kvart så avgick jag och gick till Centralen. På Centralen fanns ett proppfullt tåg som väntade på att avgå hem till mig då det var stora OCH kraftiga förseningar på grund av ett växefel. Spärrarna fungerade inte och tåget som jag åkte avgick från en annan perrong än den utmärkte. När jag var hemma i Huddinge behövde jag bara vänta åtta minuter på bussen hem.

När jag var hemma så förde över jag fotona till datorn och gjorde min mat till kvällen. Jag övade lite på Luciasångerna till i morgon som vi ska spela upp i klassen.
Jag fick en almanacka av min pappa i present. Själv använder jag inte så mycket almanackor utan skriver upp datum på datorn. Det är ändå bra att ha.

Tyvär får man inte lägga upp bilderna som man tar på museet på internet utan skriftlig tillåtelse utan jag får endast ha de för privatbruk.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

11 december 2007

Kategori: Allmänt

Först hade jag sovmorgon idag så då gick jag en tur med Topsy, våran hund. Det regnade inte och jag gick sen till skolan och hade matte, svenska och musik under dagen. Till lunch var det hamburgare och på idrotten hade vi styrekträning. På ljudmedier fick jag i uppdrag att intervju en av resenärerna från Sydafrika resan som de gjort i skolan. När jag kom hem blev jag orolig för min pappa hade inte gjort i ordning någon matsäck till i morgon fast jag eposta honom om det och sa till honom i morse.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst dag

10 december 2007

Kategori: Skola

Idag är det Nobeldagen och två veckor till julafton. I skolan fick vi först öva på lucia sånger och därefter hade jag svenska och matte. Efter maten fick vi fortsätta öva och i slutet av dagen såg vi en dokumentär om vulkaner. Den var mycket inressant men jag tror jag har sett den tidigare. Sen hade jag Programmering och jag är klar ned 95% av programmet. Lunchen i skolan var ingen vidare men den var god hemma. Under kvällen kollade jag på Nobelfesten på tv.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

9 december 2007

Kategori: Kortids

Idag vid lunch fick jag åka hem från kortidshemmet. Det var skönt. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

8 december 2007

Kategori: Kortids

Idag har jag varit på kortidshemmet, det är tråkigt här och jag har inte gjort något nyttigt. På kvällen visade SVT1 avsnittet av Svensson, Svensson som jag satt i publik i under sportlovet!

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

7 december 2007

Kategori: Allmänt

Idag hade jag först ljudmedier och då blev jag klar med mitt radioprogram, sen hade jag SO. Efteråt fick jag åka till kortidshemmet och det är tråkigt och regnar hela tiden.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

6 december 2007

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Först hade jag simning efteråt lunch. Medan jag väntade på att komma in i matsalen så var det någon idiot som tuttade eld på en papperskorg så brandlarmet gick igång så maten blev mycket försenad, trots bestod den bara utav ett glas vatten idag för det var soppa. Sen hade jag engelska och matte. Efteråt fick vi gå hem då våran musikläare är i Sydafrika på studieresa även den här veckan.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag heller

5 december 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag först programmering, mitt program är nästan färdigt men inte riktigt. Sen hade jag engelska men ingen god lunch. Lunchen bestod utav vatten för min del i skolan. Sen hade jag matte. Efteråt slutade vi för våran bildlärare är på skolresa.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

4 december 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon på morgonen, i skolan hade jag först matte och sedan lunch. Lunchen bestod utav Ris. Sen blev det svenska och historia. På idrotten hade vi styrketräning igen. Sen hade jag ljudmedier och jag håller på med ett radioprogram fortfarande och den är snart klar.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag.

3 december 2007

Kategori: Allmänt

Idag har en ny vecka börjat. Först hade jag matte och sedan hade jag Svenska med lunch. Till lunch var det idag fiskpinnar och potatis. Sen hade jag historia följt utav Programmering. Mitt program är färdig till ungefär 50%. När jag kom hem åt jag Hamburgare, på kvällen kräktes Topsy hon verkar vara dålig.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

Hur mycket kommer du köpa julklappar för i år?

Kategori: Omröstningen

På denna fråga har 11 personer röstat vilket är rekord. 9% tänker köpa för mindre än 500 kronor och 36% kommer köpa för mer än 2000 kronor medan 27% tänker köpa julklappar för mellan 500-1000 kronor och lika många firar inte jul. Jag köper i år för mindre än 500 kronor också. Jag tycker det är roligt att ni röstar och fortsätt med det. Nu undrar jag hur bra är min julkalender i år är, tänk på att jag länkar över 2 timmar videoklipp.

2 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag har jag bakat Lussebullar och det blev 40 stycken som jag frös in i frysen. På kvällen spelade jag BingoLotto och borde vinna eftersom jag hade tre lotter och jag vann för första gången på hela säsongen, 100 kronor blev min vinst.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

1 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag är det 1 december, idag har jag ätit hamburgare och fiskpinnar till lunch och middag. Jag har inte gjort något speciellt idag.

BingoLottos julkalender: Ingen vinst idag

30 november 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag är det sista november. Först hade jag ljudmedier och efteråt hade jag SO. Dagens lunch på Huddingegymnasiet bestod utav Pannkakor med sylt och två pepparkakor. Det var en god lunch. När jag kom hem stack jag snabbt till centrum för att hämta ett paket som mina föräldrar ska få i julklapp. Efteråt bakade jag två stycken mjuka pepparkakor. Man gör mjuk pepparkaka med samma smet som Sockerkaka fast man sätter i en halvmatsked Kademumma, Nejika, Kanel och Ingefära samtidigt som vetemjölet och ingen vaniljsocker.  På eftermiddagen tog jag fram lite julpynt. I morgon är det 1 december!!