Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

29 november 2007

Kategori: Skola

Idag är det sista torsdagen denna månad. Min första lektion var idrott och då hade jag simning. De var inte så många i simhallen. Sen var det lunch, Pastagratäng. Då jag skulle äta lunch fungerade inte tallriksautomaten men jag fick till sist en tallrik ändå. Senhade jag engelska och historia. Efteråt fick jag gå hem då min musiklärare är i Sydafrika. När jag kom hem hade jag fått en julklapp till min lillebror och ett par hundtandben gratis som ska gå till hunden. Jag fick även två extra BingoLotter till på söndag då jag prenumerar nu och fick det som premie. På eftermiddagen dammsög jag också mitt rum.

28 november 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag först Programmering då fick vi jag hålla på med ett eget slutgillitgt program. Sen hade jag engelska och lunch. Till lunch åt jag potatis men idag fick vi effterät som bestod utav Chokladpudding med vispgrädde. Vi fick en plastmugg av kocken och en plastsked. Lite slöseri tycker jag. Sen hade jag lunchrast och därefter matte. Sen fick vi skoldagen slut då våran bildlärare är i Sydafrika. Efter skolan fick jag åka till kortidshemmet.

27 november 2007

Kategori: Skola

Idag har gick jag en promenad med hunden på morgonen efteråt gick jag till skolan och först hjälpte jag till att klä granen i klassrummet. Det är 1 advent på söndag. Efteråt åt jag lunch som bestod utav potatismos. Sen hade jag historia och idrott. På idrotten hade vi massage. Efteråt hade jag ljudmedier. Min lärare i det ämnet är på skolresa i Sydafrika så vi fick en vikarie, just nu håller jag på med ett eget radioprogram. När jag kom hem åt jag pannkakor.

Julkalender 2007

Kategori: Jul och Nyår

Julkalendern 2007

Årets julkalender bjuder dig som besökare på 24 "LAGLIGA" videoklipp från SVT och TV4 med en total längd som överstiger två timmar. För att titta på årets julkalender behöver du Windows Media Player 9 eller nyare och jag rekomenderar att du har bredband. Varje dag kommer en nytt videoklipp om julen.

26 november 2007

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan, först hade vi klassråd efteråt var det svenska. Till lunch åt jag ris och prinskorv. Efter lunchen fick vi lyssna på en föreläsning om Ghana i aulan och ha en timme SO innan det var dags för programmeringen. Nu håller vi på med vårat sista program.

25 november 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. Jag har kollat på tv och suttit vid datorn. På kvällen spelade jag BingoLotto igen men vann ingeting, jag har inte vunnit på hela hösten ännu så snart borde jag vinna.

24 november 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. Jag har kollat på tv och bakat julstjärnor. Det är bakverk med smördeg och plommonsylt. De blir ganska goda.

23 november 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på SACO-mässan i Älvsjö på Stockholmsmässan. Hälften av utbildningarna var läkare, ekonomi eller i utlandet och det är jag inte intresserad utav. Det är en utbildning om saker efter gymnasiet. Jag har annars inte gjort något speciellt.

22 november 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon på morgonen. Det var ganska tråkigt att ha sovmorgon. Till lunch var det vatten för min del då jag inte tycker om tomatsoppa. Först hade jag engelska och lite Historia efteråt var det Mediacirkus. Det är en temaeftermiddag i år med temat hämd. Vi fick lyssna på några dikter, se foton och teckningar och se tre stycken videofilmer. Videofilmerna hade de tryckt ihop från 4:3 till 16:9 lite dåligt anser jag. Sen fick vi gå hem, hemma hade jag fått ett nyttt nummer av Pc för alla då det gamla var trasigt då jag fick det.

21 november 2007

Kategori: Skola

Idag fyller jag 6666 dagar men jag har inte  firat det. Först hade jag programmering då vi fick göra ett program som busar lite, det var mycket lätt. Sedan hade jag engelska. Till lunch åt jag potatis. Efteråt hade jag matte och bild. På bilden fick jag designa kläder. Efter bilden fick jag åka till kortidshemmet och där är det tråkigt.

20 november 2007

Kategori: Skola

Idag är det en månad kvar innan julavslutningen. Först hade jag Matte och sedan lunch. Dagens lunch bestod utav fisk med potatis. Efteråt hade jag svenska. Idag hade jag ingen idrott då läraren är sjuk så jag fick en håltimme. Efteråt hade jag ljudmedier då jag fick hålla på med en eget program som ska pågå 15 minuter.

19 november 2007

Kategori: Skola

Idag har en ny vecka börjat. Först hade jag matte och svenska. Till lunch var det potatisbullar och det tycker jag inte om så det blev ingen lunch för mig. Efteråt hade jag Historia och programmeringen. På programmering gjorde vi ett ganska enkelt och tråkigt spel. När jag kom hade Pc för alla kommit med nya numret, tyvär var tidningen inte i det bästa skicket och är lite trasig.

Tycker du det är okej med byxhäng?

Kategori: Omröstningen

Under två veckor har jag undrat om ni tycker det är okej med byxhäng? 71% av de röstade tycker inte att det är okej medan 29% anser att det är okej. Själv tycker jag inte det är okej. Nu undrar jag över hur mycket pengar kommer du köpa julklappar för i år?

18 november 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort båda maträtterna. Jag har gjort Kycklinggryta och Lasange. På kvällen spelade jag BingoLotto men har inte TV4Plus ännnu så jag kunde inte se hela programmet, som tur fanns stora delar på nätet i efterhand. Jag vann ingeting.

17 november 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. Jag har suttit vid datorn och kollat på tv. På eftermiddagen bakade jag över150 pepparkakor till julen. Det är jul snart i stugorna här. Annars har jag inte gjort något speciellt.

16 november 2007

Kategori: Skola

Idag är det fredag. På morgonen hade jag först ljudmedier som uppgift fick jag att intervju två personal i skolan med en bestämd fråga och två frågor som jag själv hittade på. Vi spelade in på digtala diktafoner och under min första interjuv blev minnet fullt så jag fick springa iväg och tömma minnet. 
Jag skulle ha gjort tre men innan den tredje intervjun skulle starta tog batteriet slut så jag hann inte göra den. Efteråt åt jag lunch som bestod utav potatis med oxbitar och sås. Det var gott. Efteråt hade jag en timme SO.

När jag hade kommit hem satt jag en kortstund framför datorn innan jag gick till centrum och köpte en julklapp samt BingoLottos julkalender. BingoLottos julkalender anser jag är en sak som alla bör ha hemma då man kan vinnan en miljon, bilar, tv-apparater eller varför inte hundra eller femhundrakronor. 50% av lotten går till föreningen som man köper den utav.

15 november 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag först idrott på morgonen, då körde vi lite stationer och efteråt var det lunch men den var inte god idag. På musiken fick vi sjunga julsånger hela lektionen. När jag hade kommit hem hade jag fått BingoLotterna.

14 november 2007

Kategori: Skola

Idag har det varit en ny dag i skolan. I skolan åt jag extra frukost då vi hade inget pålägg hemma. På programmeringen gjorde vi en kodprogram som kodar en text som man skriver. Till lunch idag var det Lasange, jag har smakat godare men den slank ner. På bilden fick jag hålla på med en valfri tavla. Jag är lite orolig just nu för mina bingolotter har inte kommit ännu och jag har inte fått någon lott för söndagen ännu med posten.

Medeltalet

Kategori: Allmänt

13 november 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon på morgonen, då passade jag att gå ut med Topsy till parken. Det snöade då jag gick med henne och de började snöa mera och mera under förmiddagen. Skolans lunch var inte god idag. På ljudmedier fick jag skreva lite intervjufrågor, vi fick också lyssna på lite reportage från radio.
När jag kom hem hade jag fått ett brev från Stockholm City. I den fick jag reda på att jag hade vunnit en tävling som jag deltog i för två veckor sedan. Vinsten berättar jag inte då min lillasyster kan läsa bloggen då jag ska ge henne det i julklapp. På kvällen såg jag på Kunskapskanalens program Vadå handikappad... som handlar om en som har Aspergers syndrom. Jag har också Aspergers syndrom tyckte att dokumentären visade en bra bild. Den går i repris den 17 november.

12 november 2007

Kategori: Skola

Idag har en ny vecka börjat. Först hade jag matte och svenska. På svenskan läste jag klart en bok och skrev en recension om den. Jag fick också en ny arbetsbok. Till lunch hade jag tur idag då det fanns rester från i fredags. Efter maten läste jag skolans tidning HGY Magazine som hade kommit ut idag. Det stod inte så mycket intressant. Under Svenska timmen tog skolans hårdiskminne slut. Vi i skola har förbrukat över 1 TB senare under dagen utökades utrymmet till 1,4 TB.

På SO-timmen jobbade jag i historia boken och hade prov i geografi. Provet var ganska enkelt. På Programmeringen hade vi idag lektion av en praktikant från KTH. Han var lite långsam men han hade inte arbetat med det programmet vi använder tidigare. VI håller på med ett Hänga Gubben Spel. Hemma åt jag Ungspannkaka till mat.

11 november 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag fått åka från koritdshemmet. Det var skönt. När jag kom hem hade skolfotot kommit men det var bara gruppbilden så jag epostade och väntar nu på svar.
Hemma åt vi kalops på kvällen och jag drack säsongens första julmust. Vi åt också en bit tårta för det var fars dag. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting.

10 novmeber 2007

Kategori: Kortids

Idag har jag varit på kortidshemmet hela dagen. Det är tråkigt här.

9 november 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft ljudmedier och SO. På ljudmedier fick jag hålla på att spela in lite och ändra manus. Till lunch var det önskelunch och den bestod utav Tacos. Efter skolan fick jag åka till kortidshemmet och där är det tråkigt.

8 november 2007

Kategori: Skola

Idag har det varit en ny dag i skolan. På morgonen hade jag idrott och då hade vi boxning och lite små lekar. Jag fick lite ont i armen efteråt. Efter lunchen gick jag och tre klasskamrater till mataffären i närheten och panatade flaskor som eleverna i klassen köpt genom några år. Vi fick ihop 192 kronor och 50 öre. Idag fick jag sluta tidigar också då skolan hade en koferans klockan 13.00. Till middag åt vi kyckling och ris.

Skylten (Konstverk)

Kategori: Allmänt

Skylten
Jag har gjort ett nytt konstverk, kommentera hur ni tycker det ser ut!

7 november 2007

Kategori: Skola

Idag har det varit kallt ute när jag gick till skolan. På Programmeringen gick vi igenom lite funktioner som är inbyggda i utvecklingsspråket. Till lunch drack jag bara vatten. På bilden blev jag klar med en teckning och tog hem en skylt i lera.

6 november 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon på morgonen. På lunchrasten fick en klasskamrat en ny dator då den tidigare hade pajat under sommaren. Idrotten började en halvtimme tidigare idag för att läraren skulle på ett möte. På Ljudmedier fick vi hålla på med radio.

5 november 2007

Kategori: Skola

Idag har jag börjat skolan igen efter lovet. På morgonen fungerade inte mitt passerkort på morgonen men efter ett tag fungerade det. Till lunch åt jag ris och jag hade otur för maskin som ska ge mig dricka fungerade inte. Hoppas den är lagad i morgon. Under SO-timmen fick jag reda på att jag ska ha prov nästa vecka. Nu får jag öva mycket vi fick även ett kort besök av en kamrat som slutade förra året. På programmeringen fick jag sluta tidigare då jag blev klar med uppgiften.

Har du något sällskapsdjur hemma?

Kategori: Omröstningen

Jag har undrat i två veckor om du har något sällskapsdjur hemma? 75% av besökarna har det hemma. Själv tycker jag det är trevligt. Men inte byxshäng. I förra veckan beslutade Östermalmsskolan som jag gick i halva årskus 1 och i förskola att det är inte tillåtet med byxhäng. Nu undrar jag om du tycker det är rätt att ha byxhäng?

4 november 2007

Kategori: Allmänt

Idag är det min sista dag under lovet. Jag har varit hemma och kollat på tv och suttit vid datorn. Jag har ätit rester samt fotograferat och filmat lite. Mina släktningar som kom igår åkte hem idag.

3 november 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma. Min morfar, mormor och morbror kom på besök. Vi åt bullar och gick till centrum med hunden. På kvällen spelade jag BingoLottos guldkväll men vann ingeting. Jag hade chips, ostbågar och godis som tilltugg.

2 november 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. På morgonen krattade jag löv på tomten. På eftermiddagen lagade jag Tacos köttfärs och vi åt Taco till Middag. Till lunch var det korv med bröd. Det har inte hänt så mycket idag.

1 november 2007

Kategori: Kortids

På morgonen fungerade inte internet så jag hade tråkigt på kortidshemmet. Idag när jag åkte hem från kortidshemmet hade jag otur. Första bussen kom inte. I Huddinge stannade bussen på fel hållplats så vi som ville åka med bussen kom inte ombord. När jag var hemma bakade jag muffins och kollade på tv och satt vid datorn.

31 oktober 2007

Kategori: Allmänt

Igår deltog jag i en tävling och vann tävlingen tillsammans med 9 andra. Jag fick en signerade cd med Thorleifs. Jag fick den med posten idag. Tävlingen var gratis och jag behövde inte betala porto eller skatt. På morgonen gick jag en prommenad med Topsy till skogen och jag ett eljusspår som finns i skogen. Till lunch åt jag pannkakor. På eftermiddagen fick jag åka till kortidshemmet och där är det tråkigt som vanligt.