Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

30 oktober 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag kollat på tv, gjort ungspannkaka och bakat chokladkakor. Kakorna var goda och jag la in i frysen stora delar av kakorna.

29 oktober 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma och damsugit mitt rum, suttit lite vid datorn och kollat på tv.

28 oktober 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft sovmorgon, vi har byt tider. Det första jag gjorde var att ta och bada på morgonen. Jag har på morgonen även gått med Topsy och soporna till återviningstationen. Hon var lite busig i början. Jag har ätit lite blandat idag och varit hemma och hållit på med blandat. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting.

Banditen

Kategori: Allmänt

27 oktober 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma och kollat mycket på tv. Jag har varit hemma och hållit på lite med hemsidan.

26 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag i skolan har jag haft SO och Ljudmedier. På ljudmedier fick jag testa lite funktioner, för jag var klar med uppdraget innan lovet. Vi lyssnade även igenom några av klippen som är färdiga. När jag hade kommit hem och ätit maten åkte jag och pappa till centrum och tittade snabbt på jookmook-dagarna och gick och storhandlade mat. Vi åkte taxi hem.  Det var roligt att handla.

25 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon så jag fick stanna på kortidshemmet till 9.00. I skolan åt jag ris till lunch, maten var ingen vidare. På musiken fick vi sjunga en vacker julsång. Det är snart dags för julen. Jag har också hatt svenska och geografi idag och dessa ämne gick utan några brister.

24 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft programmering, där håller jag på att göra en spelautomat där man kan låtsas vinna pengar. Det programmet kommer snart bli klar. Till lunch åt jag korv och ris. Ingen höjdare men går ner ändå. På bilden fick jag hålla på med lera och ta lite foto som jag ska bearbeta nästa gång. Efter skolan fick jag åka till koritdshemmet och där händer ingeting.

23 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft en skoldag som vanligt. På morgonen hade jag sovmorgon, först hade jag hade matte. Under lektion kom en elev som slutade i klassen förra året på besök. Det var lite trevligt. Till lunch idag var det pannkakor. Efteråt hade jag Svenska då jag läste en bok och blev klar med en berättelse. På idrotten fick ha styrketräning. På Ljudmedier blev jag klar med min radiointervju.

22 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har det varit en vanlig skoldag. Först hade jag matte och svenska. På svenskan håller jag på att läsa en bok och skriva en berättelse. Under lunch var det potatismos och korv idag. På eftermiddagen hade jag SO då jag håller på att skriva om ett land. På Programmeringen fick vi hålla på med slingor och jag fick veta mitt betyg på provet som jag hade förra veckan. Det kunde bli bättre men ganska mycket sämre.

21 oktober 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma och gjort mat, ätit tårta, suttit vid datorn och kollat  på tv. Vid har idag även köpt en ny dvd-spelare som jag installerade. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting.

20 oktober 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, jag har gjort kyckling på kvällen. Min mamma tyckte det var ovanligt gott. Jag har suttit vid datorn och kollat på tv.

Tycker du att jag ska ha en julkalender på min hemsida i år igen?

Kategori: Omröstningen

19 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan och haft ljudmedier, där jag fick hålla på med en radiointervju. I datorsalen hade någon busat och satt toalettpaper runt datorborden. Vi var tvungen och kolla så inte det var något fel med datorerna. Till lunch åt jag rester, köttfärsås och spagetti. Hemma läste jag Pc för alla då de hade kommit på eftermiddagen med ett nytt nummer.

18 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft en ganska vanlig dag. På idrotten körde vi kontaktboll, kull och badminton. Till lunch idag var det Överaskningslunch. Det var Spagetti med Köttfärsås. Under So-timmen fick jag gå på elevrådsmötet. Vi fick lite information. På musiken fick vi sjunga lite luciasånger. Det börjar blir julsnart, på lördag kommer frågan på min hemsida bytas så passa på att rösta.

17 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag hade vi KI-dagen på Huddingegymnasiet. På morgonen kom jag till skolan vid 8.15-tiden. Det var inte så många i skolan då men det ökade för varje minut. Klockan 9.30 fick vi i skolan lyssna på välkomstal av rektorn, chefen för förvaltningen och rektor för KI. KI står för Karolinska-Instutiet i Solna och Huddinge. 

Efter välkomstalet fick vi lyssna på en föreläsningen När hjärnan kidnappas och beroende uppstår med docenten Stefan Brené och Sprit och knark - kanske spännande för stunden men ett elände för livet med Ulf Rydberg. Sprit och knark föreläsningen var inte så noga genomtänkt då man flera gånger inte såg hela bilden som visades upp.

Efter åt var det lunch och utställning där man kunde få prova på en massa aktiviteter och få gratis godis. Jag hade även chans att vinna priser men jag deltod inte. Efteråt lyssnade jag på en föreläsning om Laboratoriediagnostik för bruk och missbruk av alkohol, med Helen Dahl och fick lyssna på ett föredrag om Doping och ställa egna frågor med Mats Garle.

16 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag en vanlig dag. På svenskan fick jag börja skriva en berättelse, på idrotten hade vi styrketräning. Under ljudmedier blev jag helt klar med radiopjäsen. Till lunch var det fisk och potatis. När jag var hemma installerade jag Star Office som är nu gratis för gymnasiumstudenter och via Google Pack. Under morgonen gick jag en prommenad med Topsy.

15 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag var det ganska lätt på matten, på svenskan läste jag ut en bok och fick gå till skolans bibliotek och låna en ny. Vi hade klassråd i dag, då gick vi genom om onsdagen då det är KI-dagen i skolan. På Programmeringen hade jag ett prov som var ganska enkelt, en sak var lite svårt att förstå men jag klarade det. Hemma gick jag en sväng med Topsy och öppnade min post som bestod av fyra BingoLotter.

Blog Action Day

Kategori: Allmänt

Idag är det en ny dag. En dag då vi måste ta ansvar.
Vi kan minska våran miljöpåverkan med bara några få steg.
Använda mera kollektivafordon och mindre flyg.
Byta till lågenergilampor och miljövänlig värme.

Jag har nu börjat bli mera miljövänlig efter filmerna Planten och En obekväm sanning.
FNs klimatpanel och Al Gore fick förra veckan Nobelpriset i Fred. Någon mera värdig vinnare i år kan inte finnas.
Om inte temperturen slutar öka för varje år kommer det finnas mera obrukbara platser i världen och flera djurarter kommer dö ut.

Om även politkerna i de största länderna med mest befolkning skulle angasera sig mera kommer vi att överleva. Vad som händer annars är för sent.

Alexander Williamson för Blog Action Day.

Mer information om Blog Action Day!

14 oktober 2007

Kategori: Kortids

Idag har jag fått komma hemma från kortidshemmet. Det var skönt. Hemma förberedde jag nästa vecka, spelade BingoLotto som vanligt men vann ingeting igen. Jag var nära vinst flera gånger.

13 oktober 2007

Kategori: Kortids

I sammarbete med föreningen Blog Action Day finns en reklam banner den närmaste veckan högst uppe på sidan. På måndag kommer jag och minst 12,316 kommer blogga på måndag och prata om klimatet och deras hot.
På kortidshemmet hade en personal med sig sin hund och vi gick ut på en prommenad men annars var det en lugn dag. Tråkig dag.

Tandläkaren

Kategori: Skola


Jag har gjort en radopjäs på kursen Ljudmedier i skolan.

12 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag på ljudmedier hade vi en vikarie, det gick bra ändå. Lunchen i skolan bestod utav Potatismos. På kortidshemmet är det tråkigt, jag har ätit och kollat på tv.

11 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag på idrotten spealde vi några spel, det gick bra. Vi körde ett liknade bandyspel, inomhus brännboll och lite till. Maten idag var inte god men potatisen gick ner. I morgon åker jag till kortidshermmet igen. Hemma hade två brev kommit till mig, kontobesked till oktober samt rättelse från Huddinge kommun. På kvällen allmände mamma oss till Nix-telefon.

10 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan. På morgonen åt jag frukost i skolan och det fanns lite att plocka sig med. På programmeringen gick vi genom provet nästa vecka samt fick testa själa lite granna. Lunchen var ingen vidare. Vi hade idag också en utvädering om dagen igår. På bilden blev jag klar med en teckning, se nedan. Hemma uppdaterade jag branväggen/antiviruset till version 2008 från 2007.

Flaskorna (Konstverk)

Kategori: Allmänt

Flaskor

Jag har gjort ett nytt konstverk, kommentera hur ni tycker det ser ut!

9 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har jag varit med klassen på Aquaria Vattenmuseum. När vi väntade på pendeltåget så hade tåget innan oss inte åkt för det hade åkt för långt fram på perrongen så tåget var tvungen att backa. På museet var det varmt och fuktigt men det fanns en massa roliga fiskar att titta på och fotografera. Jag fotograferade många bilder idag.
Efteråt gick vi till Hazeliusporten och åt våran matsäck. Jag hade mackor med hamburgerkött i. Efteråt gick vi lite runt i stan mot Centralstationen. Vi tog sedan pendeltåget till Huddinge och jag gick till skolan för min enda lektion för dagen.

Lektionen var ljudmedier men vi kom så tidigit så jag passade på att läsa de tre gratistidningarna som jag fick tag i under dagen. På ljudmedier fick jag fortsätta med radioteatern och jag är nästan klar med den. Hemma så åt jag köttbullar med spagetti och förde över fotona från kameran till datorn samt tittade lite på tv.

8 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan igen. På morgonen hade jag matte och svenska. Sedan åt jag lunch som bestod av potatis med köttbullar. Sedan hade jag Svenska och Skolfotografering. Det tog en halvtimme att fota oss. Jag tror bilden på mig blev bra. Efteråt fick vi information om morgondagen då vi har en utflykt till Aquaria Vattenmuseum i Stockholm, Djurgården. Därefter kollade vi på sista delen av dokumentären planeten.

Efter det hade jag programmering då jag fick hålla på med två enkla program, ett glosprogram och ett skatteprogram. Vi fick även veta information om provet som hålls nästa vecka. Hemma åt jag ungspankaka och gick igenom posten. Jag hade fått CSN-kortet med en massa bra erbjudande som jag aktiverade. Jag hade fått en räkning från Pc för alla för fortsatt prenumeration. Jag hade också fått ett brev från Svenskt Skolfoto som berättade att jag skulle "idag" fotas i skolan. Lite sent med informationen. Jag hade också fått ett brev från banken som berättade om ändrade vilkor för fonder. Men jag har inga fonder så det är inte så viktigt för mig.

Jag satt vid datorn och på kvällen gjorde min mamma steg 1 av 2 för att allmäna oss till NIX.

7 oktober 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma, jag har kollat på tv och gjort köttfärslimpa. Det tog jätte lång tid att göra klart limpan. Jag har sorterat lite sladdar i min vind. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingenting men hade roligt.

6 oktober 2007

Kategori: Allmänt

En ny lördag. Idag har jag kollat på tv och suttit vid datorn. Jag har bakat kakor, de var lite svåra att göra med blev goda till sist. Middagen var också god, den bestod utav Kycklinggryta som jag gjorde. Efter maten gick jag en sväng med Topsy och då hittade hon en boll som hon lekte med nästan hela kvällen. På kvällen såg jag filmen Analyze that.

5 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har det varit en ny dag. På ljudmedier fick vi fortsätta med våran radiopjäs och vi fick se några av de dubbade filmerna som var klara. Lunchen var ingen vidare idag. På SO fick vi se delar av en film. En historisk film. Efteråt var jag på banken och satt in mitt studiebidrag. Det var lite irritande för hade jag kommit in i banken 1 minut senare hade jag kommit därifrån 5 minuter tidigare.

Personen som hade numret innan mig var så långsam så mitt nummer drogs. Så jag fick vänta på att personen som hade numret innan mig blev ledigt. Och den personen skulle öppna ett konto och det kan ta tid. Hemma tömde jag diskmaskinen och kollade på datorn och tvn.

4 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan igen. På morgonen hade vi simning. Efteråt var det lunch men den var inte god. Vi fick veta idag att vi ska til Aquaria på tisdag. På musiken fick vi skriva våran egen dur-låt. Hemma åt jag bättre mat. På musiken fick vi Kanelbullar, dock glömde de ge oss lappen som vi skulle skriva under så skolan skulle få pengar. Hoppas de kommer med lappen snart. Hemma fick vi två kanelbullar till.

Blocket (Konstverk)

Kategori: Allmänt

Blocket

Jag har gjort ett nytt konstverk, kommentera hur ni tycker det ser ut!

3 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan, en ny dag. På programmeringen fick vi fortsätta med programmet från måndags. På engelskan blev jag klar med en bok och fick en ny. På matten började jag på ett nytt kapitel som var lite lättare än förra för mig. På bilden blev jag klar med en teckning och började med en annan. Efteråt fick jag åka till kortidshemmet och chaffören stämplade rätt men det är tråkigt här.

Hur många tv-apparater har du hemma?

Kategori: Omröstningen

För flera år sedan har de flesta familjerna en tv-apparat i hemmet nu är det inte ovanligt med 3, 4 stycken som visades Då 58 % har 2, 3 eller 4 tv-apparater hemma och 14% har 5 eller mera tv-apparater hemma. Bara 29% hade en tv-apparat hemma. Priserna har sjunkit rejält nu.
Nu undrar jag om du tycker jag ska ha en julkalender på min hemsida igen i år?

2 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft en ny skoldag. På morgonen gick jag en sväng upp i skogen 10 minuter med hunden för jag hade sovmorgon. Senare fortsatte dagen med matte och svenska. Lunchen var ovanlig god då det var potatis med helstektkoltlettrad. I skolan har de även idag köttbullar på frukosten. Det är bra tycker jag att min skola Huddingegymnasiet erbjuder frukost gratis.
Vi hade ingen idrott för våran lärare skulle besöka sjukhuset så vi fick en håltimme. På Ljudmedier fick jag fortsätta med min radioteater. Hemma åt jag korvstroganof och tittade lite på tv under kvällen.

1 oktober 2007

Kategori: Skola

Idag har det varit en ny månad. Jag har haft matte, uppgifterna var på medelnivå. Jag har också haft svenska och so. Vi såg i klassen del 3 av 4 om Planeten. Jag börjar bli lite trött på avsnitten. Lunchen var heller inte något vidare det var Vårrullar. Det äter inte jag. På programmeringen håller jag på med ett program för att räkna ut volymen på gemoteriska figurer.
Hemma åt jag pannkakor och fick besked om att jag får studiebidrag till juni.

Gissa talet

Kategori: Allmänt