Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

30 september 2007

Kategori: Allmänt

Det är roligt att ni läser min blogg och tycker om vad jag skriver. Jag har varje dag mellan 3-8 unika besökare men jag vet ofta inte vilka de är. Jag är med i bloggportalen och lite förtydling. Min program jag har skapat innehåller inte virus. Jag har själv skrivit koden i programmet Visual Basic som är skapad av Microsoft. Nu ska jag berätta lite om idag.
Jag har städat lite hemma på trädgården och kollat lite fakta om Bostadskön i Stockholm.
Under dagen tappade en familjemedlem en massa kyckling på govlet så hunden fick en rejäl mumsbit. Vi åt Lax med potatis på kvällen. Fisken var god och innehåll inte heller så mycket ben.
På kvällen spelade jag och tittade på underhållningsprogrammet BingoLotto och vann ingeting men hade roligt och gav överskottet från lotten till Röda korset.

29 september 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. Jag har ätit kycklingvingar och städat lite i huset. Jag har suttit vid datorn och tv men inte gjort något speciellt.

28 september 2007

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan och hemma. I skolan hade de tagit bort frukosten för några stökiga elever varit i matsalen. Fan också. På ljudmedier fick vi se på några av de dubbade filmerna bland annat min. Men på grund av upphovsrätten publicerar jag inte på internet. Vi fick även börja med en radioteater på fem minuter. TIll lunch åt jag för tredje gången den här veckan potatis med köttbullar. 
Jag börjar bli lite trött på maträtten. Hemma satt jag vid datorn och öppnade tre brev som jag fått, en räkning för fortsatt prenumeration på Pc för alla, studiebidraget från CSN samt beslut om kortidshemsvistelse.
Jag har funderat en sak, kan man köpa en cigarrettrökdektor som låter i 100 db varje gång det luktar mycket cigarettrök i rummet. Det skulle vi behöva här.

27 september 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft idrott och då hade vi stavgång. Det gick bra men var lite dimma och kyligt.  När jag åkte buss till skolan stämplade chaffören fel igen, men rättade till då jag påpekade det. Jag hade tur då det var lunch idag det skulle varit Fiskgratäng med Potatis men de hade bytt fiskgratängen till Fiskpinnar. Mums! Dagen gick vidare på musiken fick jag en blåsa då vi spelade gittar mycket och komponerade mina egna låtar. Under musiklektionen tappade läraren sitt passerkort i flygeln så den blir svår att få fram.

26 september 2007

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan och haft programmering, där fick vi göra ett litet spel som blev roligt. Jag hade också engelska och matte. På Bilden blev jag klar med en teckning och håller på nu med en annan. Lunchen idag i skolan var ingen vidare och efter skolan åkte jag till kortidshemmet. Chaffören stämplade fel men rättade till då jag påpekade det. På kortidshemmet är det tråkigt.

K-värdet

Kategori: Allmänt

25 september 2007

Kategori: Skola

Idag hade vi friluftsdag i skolan, vi mötes vid Pressbyrån i Tullinge på morgonen, därefter åkte vi buss till Lida. Bussen körde lite runt och runt men kom till sist fram till Lida. Där hade vi frågesport, vissa frågor var omöjligt för mig att svara på. Efteråt skulle vi koka korv på stormkök. Det var lite svårt för elden ville inte komma igång. Till sist lyckades elden tändas och korvarna kunde kokas. Tyvär fick jag bara fyra korvar då jag hade hoppats på sex, sju stycken speciellt då jag inte åt brödet för det var fullkornsbröd. Efteråt gick vi till Lida genom skogen och bredvid ängarna och järnvägen. Vi stannade på två ställen och fick en dumle-klubba av läraren och drack lite vatten. Vi gick tillbaka till Tullinge.
När jag åkte bussen hem från Huddinge åkte jag en Ej i trafik buss men resan gick ändå bra. Det var fel på skyltningen. Hemma åt vi pannkakor och på kvällen gjorde jag en sockerkaka som blev mycket god.

24 september 2007

Kategori: Skola

Idag har det varit en ny vecka.  Lunchen i skolan idag var raggmunk.  Jag tycker inte om det. Mattelektionen var ganska enkel likaså svenska och so-timmen. Idag såg vi i klassen fortsättningen på dokumentären Planeten, den likande mycket föregående delen. På programmeringen jobbade jag med ett program som räknar ut medelvärdet på ett tal. Programmet är snart klart. Hemma vilade jag mig och satt vid datorn.

23 september 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma, jag har spelat BingoLotto på kvällen, med min första prenumerationslott, ingen vinst men överskottet från min lott gick till Röda korset. Annars har det varit en lugn dag. Jag har suttit lite vid datorn och tv.

22 september 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma och suttit var datorn och tv. Det har varit lugnt och skönt. Jag har gjort köttfärslimpa på kvällen till hela familjen.

Kristallen

Kategori: Skola


Jag har gjort en låt på kursen ljudmedier i skolan. Låten är instrumental.

21 september 2007

Kategori: Skola

Idag på ljudmedier gjorde jag klart den teckande filmen. Lunchen idag var fiskpinnar och potatis. Hemma ominstallerade jag datorn i mitt rum och efter det fungerar den mycket, mycket bättre. Jag fick även en låda med godis från Pc för alla med posten för artikeln som jag skrev.

20 september 2007

Kategori: Skola

Idag på idrotten hade vi simning, det gick bra. Vattnet var varmt men jag blev trött. Till lunch åt jag igen Hamburgare och på musiken fick vi spela små låtar på gitarr och hitta på en egen. Hemma läste jag Pc för alla som hade kommit. Jag lyckades även bränna det vi filmat med videokameran hittils under året till dvd.

BingoLotto byter tv-kanal!

Kategori: Allmänt

Katastrof!!
Mitt favorit program BingoLotto ska byta till TV4Plus, men jag har inte den kanalen. Nu måste jag börja betala 79 kronor i månaden plus 248 kr varje halvår. Jag har råd med mitt studiebidrag på lite över 900 kronor men 160+100 kronor blir mycket. Varför gör TV4 så här!! VARFÖR!!!

19 september 2007

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan och haft engelska, programmering, bild och matte. På bilden håller jag på med en tavla och på programmeringen gjorde jag klart ett program där man kan se hundåldern. Programmet kommer läggas ut snarast. Lunchen idag var Hamburgare, mums!
Hemma hade jag fått mina första BingoLotter med posten för de fyra närmaste veckorna nu hoppas jag på turen.
Jag har även fått en artikel producerat på Pc för allas hemsida igen! Läs den här!

Tycker du om Risgrynsgröt?

Kategori: Omröstningen

Under knappt två veckor har jag undrat om ni tycker om Risgrynsgröt?
Det är ett svårt beslut. 6 röster kom in och det blev delad plats mellan ja och nej. Alla som svarade har dock ätit det. Jag har ätit när jag var mindre men nu tycker jag inte om.
Nu undrar jag Hur många tv-apparater har du hemma?

18 september 2007

Kategori: Skola

Idag var det tisdag. Först hade jag matte och lektion var enkel. Därefter var det lunch, idag hade jag tur för det fanns rester sedan igår annars skulle jag inte ätit. Jag hade efter det Svenska och So. Efter So hade jag idrott och ljudmedier. På ljudmedier fick vi arbeta själva för våran lärare är borta den här veckan. Det var lite svårt att bli insläppt i datasalen. Hemma satt jag vi datorn lite, åt korvstroganof och vilade mig.
Under kvällen gick tv-galan Kristallen på TV3, en kanal som inte jag har. Jag är dock glad att programmet om Funktionshindrade En annan del i Köping vann två pris och fick pris för bästa program. Jag själv som har funktionshinder.

RGB-blandaren

Kategori: Allmänt

17 september 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft en lyckosam dag. Först hade jag matte och därefter svenska. Lunceh var ätbar, kalkonschintzel med potatis men såsen kunde varit utan grönsaker. Efteråt hade jag svenska och geografi. Efter lektionerna såg vi i klassen på det första avsnittet ur SVTs serie Planeten. Den var både gripande och framtagaen, men lite för lång.
Efteråt hade jag programmering då jag fortsatte med ett program och fick göra en inlämmningsuppgift. Jag är nästan klar. Den ska vara klara på onsdag 09.00.
Hemma åt jag kyckling och tittade igenom posten. Jag hade fått två tia lotter för jag svarat på undersökningar. Jag vann inget på de. Jag hade också fått ett bekräftelse att jag kommer inom kort ha autogiro med räkningar från Folkspel (BingoLotto). På kvällen uppdaterade jag datorn med nya version av programmen och gjorde diskrensning.

16 september 2007

Kategori: Kortids

Idag mår jag bättre, jag fick komma hem, det var skönt. Hemma vilade jag mig och spelade BingoLotto, tyvär vann jag ingeting men var nära och en förening fick mera pengar tack vare mig.

15 september 2007

Kategori: Kortids

Idag har jag varit på kortidshemmet och hostats och snytit mig mycket. Jag är sjuk. På kvällen blev jag lite bättre. Synd att det inte finns någon hostmedicin här utan den är hemma.

14 september 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft ont i halsen, på ljudmedier skulle vi fortsätta att spela in röster men det var svårt för datorn var trög och min röst dålig. Maten skulle jag ätit om de inte stoppade morotötter i maten. Efteråt fick jag åka till tråkiga kortidshemmet.

13 september 2007

Kategori: Skola

Idag på idrotten fick vi spela ett spel som heter Lacross, det var roligt mitt lag vann. Lunchen idag var super, Fisk och potatis. På musiken fick vi spela lite akord på gittar och lyssna på låtar. Jag åt köttbullar på kvällen hemma och röstade på vilken stad jag tycker ska vara med i det "Svenska" monopol-spelet. Rösta du också på din stad så kanske din stad kommer med!

Insekter (Konstverk)

Kategori: Allmänt

Insekter
Jag har gjort ett nytt konstverk, kommentera hur ni tycker det ser ut!

12 september 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft programmering och håller på med ett program där man blandar färger till rgb-koder. Jag håller också på med ett program som visar om man är för tjock eller smal. Dagens lektion i matte var enkel men maten var ingen höjdare. På bilden fick jag hålla på med anfagram. Hemma vilade jag mycket och gjorde korvstroganof. Jag fick även erbjudande om att köpa en datorkurs billigt, jag fick de första delen som prov.

11 september 2007

Kategori: Skola

Idag är det sex år sedan attackerna i USA. I skolan prägglades det inte alls. På morgonen hade jag sovmorgon, vilket förde mig ut på en prommenad med Topsy. I skolan fick jag räkna matte, ha svenska och geografi. Lunchen var idag inget vidare för mig. På idrotten hade vi träning, för min lärare hade ramlat under helgen och fått blåmärken, annars skulle vi gått med stavar. På kursen ljudmedier fick vi lyssna på reklamlåtarna.

Tyvär kan inte folk höra min röst så bra. Sedan håller vi på att dubba en trailer till filmen Flykten från hönsgården, men vi har inget ljud alls och ska själva skriva text, säga texten, göra musiken och effekter själva. Det var lite roligt men svårt att göra visa effekter. Min röst är inte heller så lätt att lyssna på för många.

När jag gick hem regnade det och jag fick pannkakor igen jag kollade sen lite vid datorn och tv.

10 september 2007

Kategori: Skola

Idag har det varit en lång dag för mig i skolan, först hade jag matte och därefter hade jag svenska och geografi. Däremellan hade jag lunchen som var frukostkorv med poatismos. Moset var inte i så himla gott och korven skulle varit kokt men smakade grillat. På programmeringen fick vi arbeta med lite mattematik. Hemma kollade jag lite på tv och åt pannkakor.

9 september 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma och gjort ungspankaka nästan helt själv. Jag har spelat BingoLotto men vann ingeting men var mycket mycket nära. Jag har suttit lite vad datorn och sånt.

8 september 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, jag har suttit vad datorn och tv. Jag har gosat med Topsy och det har regnat hela dagen.

7 september 2007

Kategori: Skola

Idag på lektionen Ljudmedier fick vi lyssna på olika specialljud från filmer. Det var lite intressant att veta att man märker inte att ljuden alltid läggs på. I klassen var det lite trasligt med skrivaren på lektionen efteråt. Dagens lunch var lasange. Hemma vilade jag lite och kollade på datorn.

När du går du upp på morgonen?

Kategori: Omröstningen

Jag har undrat när besökarna går upp på morgonen? 33% går upp mellan 07.00 och 08.00 och 67% går upp mellan 06.00 och 07.00.
Själv går jag ofta upp runt 05.00 varje dag. Nu undrar jag istället.  Tycker du om Risgrynsgröt?

6 september 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag idrott, maten var hemskt! De hade bytt mat bara för några elever har stökat i matsalen. Jag hatar det. Jag hatar det. Dagen gick vidare och på musiken fick vi lära oss lite om toner. Hemma körde jag lite datorspel.

5 september 2007

Kategori: Skola

Idag på programmeringen fick vi göra ett enkelt program, jag är nästan klart med det. På engelskan gjorde jag klart boken och fick en annan. Lunchen var för mig tre potatisar. På bilden fick jag göra en tavla med insekter och skriva en text med anfalgan. Efter bilden fotograferade skolan mig till deras register. Efter det fick jag åkta till kortidshemmet, jag hade tur för chaffören stämpalde rätt.

4 september 2007

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon, det var inte så roligt. I skolan hade jag Svenska, Matte och SO. Lunchen var ingen vidare, Tonfisksallad. På idrotten hade vi träning och det var tugnt och svettigt för mig. På ljudmedier skulle vi göra en reklamlåt för Huddingegymnasiet som ska kunna gå i radio. När jag gick hem regnade det, det var inte lika roligt.

3 september 2007

Kategori: Sommar

Idag när jag var på väg till skolan hittade jag en 10-krona. Jag hade tur, jag sparade den för den log på en plats så man omöjligt kan bevisa vem som äger den. Lunchen i skolan var inte i min smak, men riset gick att äta. På programmering fick vi göra en program som testar funktioner och en enkel miniräknare. Hemma kollade jag på tv på kvällen.

2 september 2007

Kategori: Allmänt

Idag har varit hemma och inte gjort nästan någoting. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingenting. Jag har ätit hamburgare och köttfärslimpa sen igår.

1 september 2007

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma och kört lite dator och kollat på tv. Jag har gjort köttfärslimpa till hela familjen, på eftermiddagen var en gammal skolkompis till min mamma på besök. Då fick jag lite tråkigt.

31 augusti 2007

Kategori: Skola

Idag har jag haft ljudmedier och svenska i skolan. Dert var ganska enkla ämnen. Under dagen har jag kört lite datorspel och kollat på tv. Maten var okej i skolan och hemma.