Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

29 april 2008

Kategori: Skola

Idag gick jag på morgonen ut med Topsy, efteråt var hon jätteglad över att ha gått på promenad. I skolan var det matte och svenska innan lunchen som bestod bara av skivade kalkonbröst. Efter lunchrasten fick jag jobba med matte i 20 minuter innan det var dags för håltimme då idrotten var inställd. På Rörlig Bild blev jag klar med extra uppgiften och hemma la jag upp den på Youtube.

28 april 2008

Kategori: Skola

Idag hjälpte jag läraren att göra en kalkyl i Excel, på eftermiddagen hade jag prov i Excel och då med våran gamla lärare då vår vanliga lärare var på sjukhuset. Annars har det varit en vanlig dag förutom att några i min klass är sura då Firefox är blockerad.

Tror du att du kommer besöka en Valborgseld?

Kategori: Omröstningen

Mycket troligt
 (57%)
Troligt
 (0%)
Troligen inte
 (29%)
Har inte bestämt mig ännu
 (14%)

Under två veckor har jag undrat detta, och sju personer har svarat på frågan. Mycket troligt fick en klar mariotet med 57% av rösterna. Själv ska jag var på kortidshemmet så jag vet heller ännu inte resultatet. Nu undrar jag i stället om du tror sommaren blir varm (+25 grader en vanlig dag).

27 april 2008

Kategori: Kortids

Idag fick jag åka hem från kortidshemmet, det var skönt. När jag kom hade jag fått ett paket och fick då veta att jag vunnit en tecknad film och målarböcker på en internettävling. Det var lite roligt, trots att jag inte kommer har användning av dem.

Påsk i Stockholm 2008

Kategori: Video

26 april 2008

Kategori: Kortids

Idag har jag forfarande varit på koritdshemmet och här har jag tråkigt. På kvällen spelade jag i allfall BingoLotto men vann ingeting.

25 april 2008

Kategori: Skola

Idag på Rörlig Bild håller jag på med extra uppgift, nu är det bara musiken kvar. Till lunch var det kottfärsås och spagetti och efter skolan fick jag åka till kortidshemmet och där är det är tråkigt.

24 april 2008

Kategori: Allmänt

Idag var jag ledig då idrotten var inställd och mina lärare skulle åka iväg på ett möte i Kristenhamn. På morgonen gick jag en kort promenad medan efter lunch gick jag en och halvtimmes promenad med Topsy, efteråt var hon mycket trött. I morgon är det skola igen och jag åker till kortidshemmet.

23 april 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag först datorkunskap och då fick vi testa att göra gamla saker då vi har prov på måndag. Lunchen i skolan var inte god. Idag fick också besök av en elev som kanske ska börja. På bilden blev jag klar med en tavla och började på en ny. Hemma gick jag en prommenad med Topsy och återvann tidningar och kartonger.

Barnsliga huset (Konstverk)

Kategori: Skola

Huset

Jag har gjort ett barnsligt hus.
Kommentera hur ni tycker det ser ut!

22 april 2008

Kategori: Skola

Idag har det varit en skoldag som vanligt. Innan skolan gick jag som vanligt på prommenad med Topsy, efteråt svettades hon mycket. I skolan var det matte och svenska och so innan idrotten. På idrotten var vi ute och gick på stavar på årets hittils varmaste dag. Efteråt hade jag rörlig bild och nu håller jag på med en extra uppgift där. När jag kom skickade jag ett mail till IDGs Kundservice att min Pc för alla tidning inte hade kommit för att några minuter senare läsa på hemsidan att tidningen är försenad en vecka. På kvällen hemma bytte jag och min lillebror tv och det var lite kopplingar som behövde göras, jag konveterade också min film från dv till mpeg och svarade på en undersökning om vårdstrejken.

21 april 2008

Kategori: Skola

Idag har jag haft skola igen, idag fick jag veta att kommer att vara ledig på torsdag då lärarna tyckte att en timme skola är för lite. Lunchen idag var inte god och på datorkunskapen fick veta information om provet som vi kommer att ha nästa vecka. Jag prenumerar på datortidningen Pc för alla och den har inte kommit ännu trots den skulle komma, hoppas den kommer imorgon. På kvällen gick bildröret på tvn i mitt rum sönder så nu får jag byta tv med min lillebror.

20 april 2008

Kategori: Allmänt

Idag kom min mormor och morfar på besök tillsammans lekte de med Topsy och jag följde med de och handlade mat.

19 april 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. Idag provade min mamma att göra munkar för första gången någonsin och de blev goda och såg enkla att göra. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting.

18 april 2008

Kategori: Skola

Idag fick jag åka till skolan från kortidshemmet. De hade flyttat busshållplatsen 70 meter så det var lite irriterande. I skolan hade jag lite datortrassel men blev klar med min film. Tyvär kan jag inte offentliggöra den på grund av man ser människor ansikten. När jag kom hade jag fått en tia-lott då jag svarat på den undersökning. Jag vann ingeting på den.

17 april 2008

Kategori: Skola

Idag på idrotten hade vi några stationer, det var ganska enkelt, när vi skulle byta om fungerade inte kortläsaren i skolan och vaktmästaren lyckades inte heller öppna det så det blev lite stressigt. TIll lunch var det kycklingnugetts och ris och vid musiken redovisade våra projekt som arbetat sedan sportlovet. Efter skolan fick jag åka till koritdshemmet.

16 april 2008

Kategori: Skola

Idag på datorkunskapen har vi fortfarande vikarie men våran vanliga lärare kom på besök och tittade till oss. Till lunch var det korvstroganof och ris och på bilden fick ja göra ett 3D-hus jag är nästan klar med det. Under dagen hag jag svarat på två undersökningar. Idag kom också det nya numret av skolans tidning.

15 april 2008

Kategori: Skola

Idag på morgonen gick jag en prommenad till skogen igen med Topsy och hon älskar det, i skolan hade jag först matte innan det var dags för lunch. Idag var det Stekt kolja med potatis. Kolja är en typ av panerad fisk som jag aldrig hört  talas om innan. På svenska lektionen fick jag i uppdrag att gå in på olika nordiska nyhetssidor och läsa och ta fram en huvunyhet, en kulturnyhet och en sportnyhet från grannländerna. Vid 12-tiden fick jag över 500 kronor insatta på bankkontot från undersökningar jag svarat på under åren. På kursen Rörlig Bild var jag nästan hela lektionen ensam med läraren och klippte filmen.

14 april 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma då jag haft studiedag. Efter lunch åkte jag till stan och filmade i tio minuter, när jag kom hem gick jag en prommenad med Topsy i skogen och hon tyckte mycket om det.

Tycker du det är en bra idé med webbkameran?

Kategori: Omröstningen

Nu är det två veckor sedan webbkameran startade på http://camera.webb.se/ 67% av besökarna tycker att det är en bra idé med kamerna medan 33% tycker inte det. Det kom inte sex röster, det är trevligt att så många tycker om kameran. Jag använder ett program som heter Yawcam för att publicera detta.
Nu undrar jag om du tror att du kommer besöka en Valborgseld den 30 april i år?

13 april 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, jag har hållit på lite med datorn men annars har det varit lugnt, I morgon har jag studiedag.

12 april 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, på kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting. Jag gjorde också kycklinggryta till hela familjen.

11 april 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag i skolan först Rörlig Bild, då klippte jag i filmen och trickade lite. Lunchen i skolan bestod idag bara av Ris. På kvällen åt jag pannkakor och gick en kort prommenad med hunden. Jag städade mitt rum också och möblerade om lite medan jag piskade mattorna.

10 april 2008

Kategori: Skola

Idag duggregnade det lite under idrotten då vi gick med stavar utomhus. Till lunch var det Lasange. På musiken blev vi nästan färdiga med våra projekt vi gör, en cd med ljuddelar, när jag kom hade jag fått 5 BingoLotter med posten istället för 4 stycken då säsongen är snart slut.

9 april 2008

Kategori: Skola

På min första timme idag kom läraren 15 minuter försent, det är lite irriterande tycker jag. Idag fick vi besök av en elev som kanske kommer börja i hösten. Till lunch åt jag köttbullar som fanns kvar sedan igår. Idag hade vi ingen bild då våran lärare var sjuk så vi fick sluta tidigare, då fixade jag lite med datorn när jag kom hem istället.

Nora 1994

Kategori: Video

8 april 2008

Kategori: Skola

Idag gick jag på morgonen en prommenad med Topsy till centrum, hon verkade tycka om det. TIll lunch i skolan idag var det makaroner med köttbullar. På kursen Rörlig Bild började jag klippa lite i min film och förde över filmen till datorn. Det är mycket kvar.

7 april 2008

Kategori: Skola

Idag har det varit en skoldag igen. Lunchen var inte god, utan bestod bara av potatis och juice. Idag hade vi ett kort klassråd, vi fick också besöka av biträdande rektorn och så fick vi prata med den vad vi tyckte om skolan och utbildningen. På Datorkunskapen rensade jag lite i datorerna och hjälpte andra då de inte hade några extra uppgifter.

6 april 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag åkt till stan och gjort en intervju tillsammans med en vän till mina föräldrar, den gick bra. På kvällen åt vi makaronipudding.

5 april 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. Idag har jag gjort köttfärslimpa och den blev god. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting.

4 april 2008

Kategori: Skola

Idag på Rörlig Bild lektionen fick vi veta vad nästa film vi ska göra innehålla. Min film är en dokumentär om en Mötesplats. Mötesplatsen är Stockholms Centralstation. Efter skolan gick åkte jag till Stockhom och filmade lite. Jag ska åka dit två gånger till och filma innan jag är färdig med filmningen.

3 april 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon, först hade jag idrott, då hade vi simning. Vattnet var lagom kallt. Till lunch blev det potatismos. Sen var det som vanligt, på musiken fick jag göra ett fodral till en cd som vi håller på att göra.

2 april 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag först datorkunskap, då fick jag arbeta lite i Excel, det var ganska enkla uppgifter. Lunchen i skolan idag var inte god, efter tredje lektionen fick vi gå hem då bilden var inställd. Jag skulle du åka till kortidshemmet, och där är det tråkigt som vanligt.

1 april 2008

Kategori: Skola

Idag är det 1 april, jag tror inte jag gick på någon nyhet. Till lunch var det fiskpinnar och potatis och på Rörlig Bild fick vi se en dokumentär av SVT och så redovisades våra filmer om stölden.

Webbkamera

Kategori: Video

Idag testar jag tjänsten Webbkamera här på sidan. Detta är inget aprilskämt, trots att man kan tror det!
Här kunde du på prov se mig i webbkamera då jag sitter vid datorn hemma. Den bildenska uppdaterades vart 30 sekund.

Tittar du på de flesta av mina videoklipp?

Kategori: Omröstningen

Under två veckor har jag undrat om besökarna tittar på de flesta av mina videoklipp! 88% av besökarna gör det medan 13% kan inte se dem, det är synd att de inte kan se dem då de troligen har modem eller saknar flash. Nu idag startar webbkamerna här på hemsidan. Då undrar jag om du tycker det är en rolig ide med webbkamera?

31 mars 2008

Kategori: Skola

Idag har skolan börjat igen, på första timmen fick vi berätta vad vi gjort under lovet. Lunchen i skolan var inte god idag. När jag skulle söka till det inviduellavalet så gick det inte då datorn ansåg att jag tar studenten i år fast jag inte gör det. Datorkunskapen var inställd då läraren var sjuk, han blev sjukskriven först efter lunch.

30 mars 2008

Kategori: Kortids

Idag har man bytt till sommartid, jag gick upp några minuter innan 5 sommartid. Personalen på kortidshemmet hade glömt att man bytt tid så den gick upp en timme efter den skulle börjat jobba.

29 mars 2008

Kategori: Kortids

Idag är jag fortfarande på kortidshemmet är där är det tråkigt. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingenting.