Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

30 augusti 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, utom då jag följde med en prommenad med hunden. På kvällen kollade jag på tv.

29 augusti 2008

Kategori: Skola

Idag har det hänt mycket för mig. På morgonen svarde jag på en undersökning som jag fick en tia-lott för. I skolan började jag lite smått med projektarbetet. Lunchen i skolan var inte så god, men gick att äta. Det var lax och potatis men laxen var lite förr torr. På eftermiddagen besökte jag tandläkaren för första gången på två år. Jag hade inga hål och det tog bort tandstan. Jag behöver bara lite hjälpmedel så klarar jag mig bra. På kvällen svarade jag på yttligare en undersökning och gick med hunden.

28 augusti 2008

Kategori: Skola

I skolan hade vi först idrott, då gick vi igenom vad vi ska göra under hösten, sen gick vi stavar. Då jag gick till skolan regnade det men inte då vi gick med stavarna. Lunchen i skolan var inte god, och jag fick veta att de bara släpper in mig tidigare den här veckan. Det var synd tycker jag, men alla ska har rättvist. Jag hoppas inte att det är för mycket folk då. Sen hade jag matte och svenska och bild. På bilden håller jag på med en present som jag hoppas blir klar till julen så jag berättar inte vad det är.

27 augusti 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag trafikkunskap på morgonen och den lektionen var jobbigare än måndags. I skolan fick jag igen komma tidigare in i matsalen men jag tog bara ett glas vatten. På musiken började vi spela en låt, jag använder Piano. På eftermiddagen fick jag ett av två nummer gratis från tidningen Teach World. Jag skulle inte köpa den om jag fick betala själv.

Korv stroganoff (Video)

Kategori: Recept500 g falukorv
ca 1 dl mjölk
ca ½ dl vispgrädde
ca 1½ dl vetemjöl
ca 1 msk soja
ca 1 tsk cayennepeppar
ca 1 msk oregano
ca ½ dl tomatpuré


Dela falukorven i lagom stora skivor. Blanda mjölken tillsammans med vispgrädden. Stek falukorven i en kastrull eller i en stekpanna. Blanda ner en del av vetemjölet. Tillsätt mjölkblandningen under omrörning och sedan cayennepeppar och oregano. Låt det koka upp tills det blir en tjock smet.
Vid behov tillsätter du mera vetemjöl eller mjölk. Häll i tomatpurén och rör om tills såsen har fått en rosa liknade färg. Häll sist i tomatpuré och låt det koka upp. Låt det sedan svalna i några minuter.


Smaklig måltid

26 augusti 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan började vi prata om projektarbetet som jag ska göra nu under hösten och våren. Eventuellt ska det bli något om datortidningar. I skolan blev jag insläppt i matsalen innan de öppnade igen, vilket var skönt för mig. Till lunch var det Kalops med potatis. Idag har jag första matte lektionen men idrotten blev inställd så då fick jag håltimme. Idag hade jag också Grafisk Kommunikation för första gången, och den kursen verkar vara ganska enkelt. När jag kom hade jag fått BingoLottor på fyra veckor framåt.

25 augusti 2008

Kategori: Skola

Idag började den första skoldagen, i skolan hade de bytt många datorer i salarna men inte i vårat klassrum. Lunchen i skolan var inte god, och jag blev arg då de ändrat matsalens tider så den öppnar en kvart senare. Jag hade tur då de släppt bara in mig på den gamla tiden. I skolan hade vi vanliga lektioner och som sista lektion hade jag Trafikkunskap. Hemma åt jag Kalops med potatis. Under dagen ominstallerade jag Digitalboxarna hemma och i skolan då det behövdes då SVT1 får regionala nyhetssändingar. I skolan lånade jag en bok i biblioteket.

24 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag är mitt sommarlov avslutat, sista sommarlovsdagen.
Under sommaren har jag hållit på mycket med min dator och gått med hunden. Jag tycker inte det regnat för mycket under sommaren. Jag har bakat och hållit mycket med filmerna. I morgon börjar jag skolan och kommer ha Trafikkunskap för första gången.
Idag såg jag OS-avslutningen från Kina på TV och gick en prommenad med hunden på kvällen.

23 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen utom då jag till hundparken med hunden. På kvällen åt jag färsk svamp och det var gott med ugnstekt Lax som jag gjorde.

22 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma och spelat datorspel nästan hela dagen, jag har också spelat kortspel. På eftermiddagen upptäckte jag att skolan hade lagt ut schemat på nätet så nu vet jag hur skolan kommer se ut!

21 augusti 2008 - Idag fyller jag år!

Kategori: Sommar

Idag fyller jag år! På morgonen började jag med att ominstallera datorn som kraschade igår. På morgonen fick jag presenter, bland annat kläder, dvd-skivor, filmen Norbert och datorspelet SimCity Societies. Jag började spela Sim Cityspelet. Vid 9-tiden snodde hunden nästan hela kokoskakan som jag gjorde nyss. Datorn blev färdig för användning och jag och hunden gick tillsammans med mamma och handlade i mataffären.

Jag började baka en ny kaka och spela Sim City igen. Till lunch åt jag pannkakor och på kvällen Kyckling. På kvälllen kom min mormor som kommer stanna hos oss i två veckor. På kvällen spelade jag Skipbo och jag kom tvåa.

20 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag fick jag åka hem från kortidshemmet. Under tiden jag åkte buss så klev chaffören av i Högdalen och gick till Pressbyrån och köpte sig en kokosbolle och dricka innan han gick in i bussen igen. Flera passagerare gick på bussen utan att visa att det har betalat eller betala för sig. Bussen åkte sedan en minut försent.

Idag har jag också svarat på en undersökning från Metro och Pc för alla samt en undersökning till. Idag kraschade en av våra datorer hemma så jag får ominstallera den under helgen.
I morgon fyller jag år.

19 augusti 2008

Kategori: Kortids

Idag gick jag en 45 minuters promenad med hunden på morgonen. Idag har jag tagit det lugnt och vid 13-tiden fick jag åka till kortidshemmet. Här har jag mycket tråkigare än hemma.

18 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag börjar sista sommarlovs veckan och på torsdag fyller jag år. Idag gick jag med hunden en promenad på morgonen till Stuvsta och under tiden jag var hemma i dag så städade jag mitt rum och bakade en sockerkaka med kokos i till min födelsedag.

Vilken telefonkatalog använder du oftast?

Kategori: Omröstningen

Vanliga katalogen
(0%)
Internet
(100%)
Nummerupplysning
(0%)
SMS
(0%)

Under två veckor har jag undrat vilken typ av telefonkatalog du använder oftast, samtliga av de röstande (5 stycken) använder Internet för att ta reda på ett telefonnummer. Jag använder också ofta det oftast, det går fortare och är aktuellt.
Nu undrar jag om du tycker det har regnat för mycket under sommaren?

17 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag fått åka hem från kortidshemmet, jag fick en kommenterar nu på bloggen som frågade varför jag är där. Orsaken är att jag blir tvingad. På kvällen hemma gjorde jag korvstroganoff till hela familjen.

16 augusti 2008

Kategori: Kortids

Idag är jag fortfarande på kortidshemmet och här har jag mycket tråkigare än hemma.

15 augusti 2008

Kategori: Kortids

Idag gick en tjugo minuters promenad med hunden på morgonen, efter lunchen åkte jag till kortidshemmet och personalen kom 20 minuter försent.

14 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen, utom då jag gick med hunden på morgonen en 45 minuters promenad. Idag har jag spelat ett spel som heter Skipbo två gånger med min mamma. På kvällen gjorde jag köttfärslimpa till hela familjen. Om en vecka fyller jag år.

13 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag gått två promenader med hunden, annars har jag varit hemma och tagit lugnt.

12 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag gick jag till Stuvsta med hunden på morgonen. På kvällen åt vi Tacos hemma och jag gjorde inget speciellt utom att kolla på tv och sitta vid datorn.

11 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag gick jag i skogen med hunden på morgonen, jag hade tur då det det inte regnade mycket. Idag har jag varit och handlat med min mamma i mataffären, jag har städat lite. Jag gjorde också en kontroll av min dators hårddisk om det fanns några fel på den, men det fanns inga. Om två veckor börjar jag skolan.

10 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen och kollat på tv och suttit vid datorn.

9 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen utom då jag en kort promenad med hunden på morgonen.

8 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag är det datumet 080808 och det är speciellt. Idag fick jag åka hem från kortidshemmet och det var skönt. Under tiden jag var hemma tog jag lugnt och kollade mycket på tv. Jag kollade på den Olympsiska invigningen från Kina. Jag tycker det var lite dåligt att de inte kunde passa tiden med över en halvtimme.

7 augusti 2008

Kategori: Kortids

Idag fyllde min syster år, vid 14-tiden fick jag åka till kortidshemmet och här har jag tråkigt som vanligt. När jag åkte bussen dit så stannade inte bussen vid två hållplatser där folk ville gå av.

Sol, regn & åska

Kategori: VideoDet regnar ute, och där ping-pong på ett tv-program!
Det är soligt ute, och det blir ding-dong, det är ett litet larm!
Det åskar och jag åker till sing-song, för ett liten kram!


Jag älskar då vädret skiftar! Från dag, till ett nytt obehag!
Sol, regn & åska. Samma visa varje dag, i ett litet sammandrag!


Det regnar och jag åker buss, det är ruskigt!
Det är soligt och jag träffar en boss, det är ryssligt!
Det åskar och jag tar ett bloss, och det blir läskigt!


Jag älskar då vädret skiftar! Från dag, till ett nytt obehag!
Sol, regn & åska. Samma visa varje dag, i ett litet sammandrag!


Då det regnar, då spelar jag en liten fanfar, så att du blir underbar!
Då det är soligt, då spelar jag för lilla far, så att han blir anträffbar!
Då det åskar, då spelar jag för försvar, så att livet blir njutbart!


Jag älskar då vädret skiftar! Från dag, till ett nytt obehag!
Sol, regn & åska. Samma visa varje dag, i ett litet sammandrag!

Sol, regn & åska. Samma visa varje dag, i ett litet sammandrag!

Jag älskar då vädret skiftar! Från dag, till ett nytt obehag!

Sol, regn & åska. Samma visa varje dag, i ett litet sammandrag!
Sol, regn & åska. Samma visa varje dag, i ett litet sammandrag!

6 augusti 2008

Kategori: Sommar

På morgonen gick jag en tjugominuters promnead med hunden. Efter lunchen så åkte jag och min mamma till centrum, då fick jag först gå till frisören och klippa mig. Efter besöktet hos frissan gick vi och handlade mat, på kvällen åt vi hamburgare som jag stekte. På kvällen åt vi tårta för min syster fyller år imorgon.

5 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag har det regnat mycket och jag varit hemma.

4 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen utom då jag gick med hunden till centrum på morgonen. På eftermiddagen och kvällen regnade det nästan hela tiden.

Känner du någon annan som fyller år 21 augusti?

Kategori: Omröstningen

Ja
(33%)
Nej
(67%)

Eftersom jag fyller år 21 augusti, undrade jag om du kännde någon annan som fyllde år samma datum. 6 röster kom in och 33% känner någon som fyller år medan 67% gör inte det. Jag vet en som fyller år men det är inte en nära bekant till mig. Idag finns det flera sätt att få reda på telefonnummer, så nu undrar jag hur vilken telefonkatalog som du använder oftast?

3 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen.

2 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma. MIn lillebror fyllde år och han fick en bok av mig om Finska vinterkriget. Idag åt vi tårta och rån med saft som fika. På kvällen kollade jag på tv och så gjorde jag Lasagne till hela familjen.

1 augusti 2008

Kategori: Sommar

Idag gick jag till Stuvsta med hunden och det gör jag inte om så länge det är lika varmt ute. Idag har jag annars varit hemma.

31 juli 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen, jag har plockat nästan 1 liter vinbär.