Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

30 januari 2008

Kategori: Skola

Idag när jag kom till skolan var inte min lärare för första lektionen sjuk men det var han ändå. Så jag kom till skolan två timmar för tidigt. Då åt jag frukost i skolan och satt vid datorn. Först hade jag Engelska innan det var dags för lunch. Idag var inte lunchen god. Sen hade jag matte och bild. På bilden blev jag mycket kladdig och är snart klar med stolen jag håller på. Hemma åt vi Pizza på kvällen.

29 januari 2008

Kategori: Skola

Idag har jag gått en prommenad på 40 minuter med Hunden på morgonen, sen gick jag till skolan. Idag var en person som kanske ska börja med oss en hel dag. Först hade jag matte innan det var dags för lunch. Vattenautomaten fungerade inte så jag fick lämna matsalen för hämta vatten. Sen hade jag svenska och geografi. Efteråt hade jag idrott. Sist hade jag Rörlig Bild, nu har vi byt sal. Min lärare som jag ska som första lektion i morgon är sjuk idag men jag vet inte om han är sjuk imorgon. På kvällen åt jag köttbullar med makaroner.

28 januari 2008

Kategori: Skola

Idag har en ny vecka börjat. Internet fungerar inte för mig i skolan fortfarande. Först hade jag matte, under lektionen kom en person som kanske ska börja och titta på våra lokaler. Sen hade jag svenska. I min skola har de haft gratis jucie till lunch på fredagar men nu har de bytt till måndagar. Till lunch var det pasta med köttbullar. Sen var det Geografi och Klassråd. Efteråt fick vi se på en film om Siberinska Tigrar. Sist hade jag Datorkunskap. Jag blev klar med uppgiften först och fick hjälpa andra sen. På kvällen åt jag makronipudding.

Är det barmark hemma hos dig?

Kategori: Omröstningen

Vintern i år saknas i stora delar av Sverige. 33% av besökarna har barmark medan 33% har inte barrmark. Och hela 33% Vet inte om de har barmark hemma. Jag tycker det är konstigt om man inte vet om det är barmark? Är de aldrig hemma eller? En sak jag irrterar mig på hemma är att mina föräldrar röker inomhus. Nu undrar jag om du tycker det är okej att röka inomhus? De säger att det har rätt att göra det och att mina och mina syskons lungor inte tar skada av det.

27 januari 2008

Kategori: Allmänt

Idag hörde fick jag reda på att CSN har blivit hackade under helgen, jag använder den tjänsten och jag blev nu tvungen att byta lösenord på flera platser. Detta är inte bra, är det hackerkrig?? Idag har jag ätit fiskpinnar till både lunch och middag, jag har inte gjort något annat idag. På kvällen gick jag en prommenad till Återvniningsstationen med pappa och hunden.

26 januari 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting men hade i sista bingot två 4:or så jag var nära.

25 januari 2008

Kategori: Skola

Först hade jag Rörlig Bild i skolan idag då fick vi veta vad nästa uppdrag blir, det blir göra en film på två minuter i en bestämd kategori. Sen var det lunch som bestod utav Potatis med köttbullar och grädsås. Efteråt var det SO innan jag fick gå hem. Då jag gick hem regnade det.

24 januari 2008

Kategori: Skola

Idag på morgonen när jag åkte från kortidshemmet regnade det och det blev inte bättre utav att bussen kom för sent och att de var köer en stor bit av vägen. Som tur kom jag till skolan i tid ändå. Först hade vi simning. Sista 400 meterna var svåra. Till lunch åt jag makaroner med skinka idag och det gick att äta. Efteråt hade jag engelska och geografi. Under geografien kom två elever som kanske kommer att börja och titta på våra lokaler. Sen hade vi musik och då fick vi göra först ett bestämt trumkomp och sen ett eget på datorn.

23 januari 2008

Kategori: Kortids

Idag hade jag Studiedag. På morgonen gick jag först en 45 minuters prommenad med Topsy. Till lunch åt jag köttbullar. på eftermiddagen fick jag åka till kortidshemmet och här är det en 8, 9 åring och det är tråkigare. Varför ska jag umgås med en idiot som är 10 år yngre? Jag visste heller inte om det tidigare idag. Jag vill sluta här så fort som möjligt. När jag åker hit och härifrån är jag rädd att inte komma i tid och att busschaffören stämplar fel. Det är dyrt också, 6 kuponger för tur & returresan.

22 januari 2008

Kategori: Skola

Idag är det tisdag. Först hade jag sovmorgon och då tog jag en halvtimmes prommenad med hunden. Hon älskade att ta en prommenad. Sen gick jag till skolan och då snöade det. Så nu är det inte barmark hemma hos mig. Först hade jag matte innan det var lunch. Under lektionen kom en pojke som kanske ska börja i klassen nästa termin. Till lunch var det fisk och potatis. Sen hade jag svenska och geografi innan idrotten. Efteråt hade jag Rörlig Bild då vi fick träna på att klippa i en film och presentera och diskutera filmerna som vi gjorde i fredags.
När jag kom hem så svarade jag på en undersökning men inte gjort något annat speciellt.
I morgon har jag studiedag.

21 januari 2008

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan och börjat en ny vecka. Först hade jag matte innan det var svenska. Till lunch åt jag bara ris idag. På lunchrasten kom skolans datortekniker och kollade vårat fel några av oss i klassen kan inte komma ut via Internet Explorer. Det har varit så hela förra veckan. Sen hade jag Geografi innan vi fick vi titta på en film om Svalbard och då mycket inriktad på Isbjörnar. Den var intressant men jag tror den är mycket inaktuellt.
Efteråt hade jag Datorkunskap. Då fick vi göra en enkel uppgift och jag fick hjälpa andra med uppgiften.

Hemma åt jag ungspannkakor på kvällen.

20 januari 2008

Kategori: Allmänt

Idag gick jag på morgonen en prommenad till hundparken med hunden. Hon älskade det och var mycket glad. Annars har jag inte gjort något speciellt idag.

Vår och höstbilder från Huddinge

Kategori: Video

19 januari 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen och inte gjort något speciellt. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting. Då jag försökte sova sprutade min lillebror parfym på mig så kunde inte sova på en timme.

18 januari 2008

Kategori: Skola

Idag är det veckans sista skoldag. Först hade jag RörligBild då fick lära oss kameransgrunder och filma en kort film med tre scener men man får inte se vad som händer emellan. Sen hade jag SO och då fick vi träna lite på minnet. Till lunch var det Lasange. På sen eftermiddagen kom Pc för alla till mig i brevlådan.

17 januari 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag först idrott på morgonen, då blev jag mycket sämre. Sen var det lunch och då åt jag Kalops med Potatis. Sen hade jag Engelska och Geografi innan jag hade musik. På musiken fick vi testa göra en låt helt själv på datorn. Det var ganska enkelt. När jag kom hem hade jag fått BingoLotter för 4 veckor framåt.

16 januari 2008

Kategori: Skola

Idag är det onsdag. Först hade jag Datorkunskap, uppgift var busenkel och jag är den enda som är klar med uppgiften. Sen hade jag engelska innan lunchen. Till lunch var det Kalops. Det gick att äta men jag fick plocka bort lite skräp ur maten. Efteråt var det matte innan bilden. På bilden håller jag på att göra en stol igen och blev klar med några teckningar. I morgon hoppas jag BingoLotterna för de närmaste veckorna kommer då jag ännu fort dessa. Idag fick vi också telefonkatalogen.

Adventsljustake

Kategori: Skola

Smycke

Jag har gjort en advenstsljustake i lera i skolan!
Kommentera hur ni tycker det ser ut!

15 januari 2008

Kategori: Skola

Idag gick jag på morgonen ut med Topsy på en halvtimmes prommenad. Hon tyckte det var roligt. I skolan hade jag först matte innan det var dags för lunch. Idag var det pannkakor och de slank ner fort i magen. Efteråt var det Svenska och geografti. Sen skulle jag haft idrott men jag fick inte vara med av läraren då de tyckte jag för sjuk. Sen hade jag Rörlig bild för första gången. Vi kommer arbeta mycket i grupp och det är jag lite orolig för.

14 januari 2008

Kategori: Skola

Idag började en ny termin på Huddingegymnasiet. Först fick i klassen ge beslut på utflykter som vi kan göra under terminen och plocka undan alla julpynt från klassrummen. Efteråt hade jag svenska och matte. Lunchen var ingen vidare idag. Sen hade jag två timmar Geografi. Skrivaren på datorn krånglade lite. Som sista lektion hade jag Datorkunskap. Vi fick göra ett enkelt Worddokument och jag blev klar först av alla i gruppen. Hela dagen har jag haft ont i halsen och snuvig jag hoppas det går över snart.

Har du TV4 Plus hemma hos dig?

Kategori: Omröstningen

Under knappt två veckor har jag undrat om du har TV4 Plus hemma hos dig anledningen är att BingoLotto går där och alla har inte möjlighet att se det längre. 50% av de röstade har TV4 Plus medan 50% av röstade har inte det. Nu undrar jag om det är barmark där du är!

13 januari 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag spelat kort med min mamma två gånger och hon vann båda gångerna. På kvällen gjorde vi Lasagne hemma och de blev goda. Efter maten på kvällen gick jag en promenad med Topsy och var borta en timme. Hon verkade vara glad då jag besökte hundrastgården i centrum. På kvälllen kollade jag på programmet Sining Bie på TV3.

12 januari 2008

Kategori: Allmänt

Idag är det lördag. Jag har varit hemma hela dagen och suttit vid datorn och tvn. På kvällen åt vi lax och jag tyckte den var lite för torr. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting.

11 januari 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag inte haft någon skoldag. Jag har städat lite mitt rum och inte gjort något speceillt. På kvällen spelade jag och mamma ett kortspel och jag vann. På kvällen gjorde jag korvstroganof till hela familjen.

Dopp i havet

Kategori: Video

10 januari 2008

Kategori: Skola

Idag är det veckans sista skoldag för mig. Idag hade jag först idrott då fick vi lära oss om kost. Det var inte så intressant att lyssna på. Till lunch var det idag potatismos med kokt korv den var godare. Efter rasten hade jag engelska och geografi. Jag fick även veta lite om nästa terminsschema. Efteråt hade jag musik. På musiken fick vi i klasssen lära oss hur man gör en egen låt på datorn. Jag har redan kunnat lite av det och vi ska börja med det nästa vecka.

9 januari 2008

Kategori: Skola

På morgonen hade jag sovmorgon och det regnade inte så jag tog en prommenad med Topsy. Hon gick snällt och verkade vara på bra humör. I skolan hade jag först engelska innan det var dags för lunch. Till lunch åt jag idag rester från igår för de hade kvar det. Efteråt hade jag matte innan det var dags för bilden. På bilden blev jag klar med glassmycket och började på en ny teckning. När jag var hemma blev min pappa lite sur för att jag hade skrivit om rökning igår dagens text. Jag hoppas han börja förstå snart hur allvarligt det är med att röka inomhus.

Glassmycke (Konstverk)

Kategori: Skola

Smycke

Jag har gjort ett smycke av glas i skolan!
Kommentera hur ni tycker det ser ut!

Hänga Pojken

Kategori: Allmänt

Hänga pojken


Detta spel som jag gjort är för dig som är ensam om dagarna och vill ha något roligt att göra. Men Hänga Pojken så har du 101 svenska ord att välja bland och efter varje fel svar blir pojken mera och mera hängd.

Ladda hem spelet nu!

Kommentera gärna hur du tycker programmet fungerar!

8 januari 2008

Kategori: Skola

Idag på morgonen började min pappa och jag bråka om var man får röka i huset och inte. Jag hävdar bestämt att man inte får röka inne för våra lungor går sönder medan min pappa hävdar att han får göra vad han vill. Tycker ni att han ska röka inne och förstöra våra lungor?

Först hade jag matte i skolan och sen fick jag åka till Flemminsgberg och besöka läkaren efteråt åkte jag tillbaka till skolan och åt potatis med fisk. Fisken var inte panerad som den brukar men den var god. Sen hade jag en kort svenska lektion innan jag hade idrott. På idrotten var jag svettig och mycket stressad. Sen hade jag Ljudmedier som sista lektion. Vi lyssnade igenom bit vis av resten av alla uppgifter som vi lämnat in. Jag fick också veta vilket betyg jag fick och det blev mycket bättre än jag trodde. När jag kom hem regnade det och jag åt pommes med köttbullar. På datorn svarade jag på två undersökningar på kvällen och fick en liten slant för det.

7 januari 2008

Kategori: Skola

Idag började skolan igen. Först fick vi berätta lite kort om vad vi har gjort under lovet och sen började dagen som vanligt. Först hade jag svenska och sedan lunch. Lunchen idag var ingen vidare för mig. Sen hade jag matte och efteråt hade vi utvädering om Höstterminen. När jag kom hem hade jag fått ett paket med gratis tvål med posten. Topsy blev mycket glad när jag kom hem.

6 januari 2008

Kategori: Jul och Nyår

Idag fick jag komma hem, jag var lite orolig att bussen inte skulle komma med tanke på att det snöade då men den kom och resan gick bra. På kvällen kändes det lite konstigt att inte BingoLotto gick. I morgon börjar skolan.

5 januari 2008

Kategori: Kortids

Idag är jag fortfarande på kortidshemmet och idag spelade jag BingoLotto här för första gången. BingoLotto går nu på lördagar i TV4 Plus med undtag för specialprogram. Jag vann ingeting men hade mycket roligt främst då nyhetspausen var borta igen.

4 januari 2008

Kategori: Kortids

Idag åkte jag till kortidshemmet här är det tråkigt som vanligt.

3 januari 2008

Kategori: Jul och Nyår

Idag har det snöat mycket så mycket att jag har gått ut och skottat lite, Topsy hon älskar att det snöar. Bussen som åker hem till oss var helt inställd från morgon till lunch. Min mormor åkte hem idag och imorgon åker jag till kortidshemmet.

2 januari 2008

Kategori: Jul och Nyår

Idag har jag varit i centrum och besökt frisören och de har klippt mig, nu har jag kortare frisyr. Annars har jag varit hemma hela dagen.

Topsy flämtar

Kategori: Video

1 januari 2008

Kategori: Jul och Nyår

Idag är det första dagen på det nya året. Idag har vi ätit rester hemma och vi har spelet Risk igen.

Kommer du att avlägga några nyårslöften i år?

Kategori: Omröstningen

Nu har det blivit nytt år och under två veckor har jag undrat om du kommer att avlägga några nyårslöften inför året? 60% av de tillfrågade skulle inte det men 40% visste vid undersökningen om de skulle göra det. Nu undrar jag i stället om du har TV4 Plus hemma hos dig!

31 december 2007

Kategori: Jul och Nyår

Idag är det årets sista dag. Idag har vi ätit ett liten buffe bestoende utav Pommac, Prinskorv, Köttbullar, Skinka och Potatis med lite mera tilltugg. Min mamma hade tappat busskortet och det tog nästan en timme för att hitta det. På kvällen spelade vi spelet Risk och jag körde det för första gången. På kvällen tittade jag på alla raketer hemma och det var många som kom mot vårat håll. Topsy var ganska trött och lugn under hela kvällen.

Om det detta vill jag önska er alla Gott nytt år!