Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

29 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen och inte gjort något speciellt.

28 juni 2008

Kategori: Sommar

idag har jag varit hemma hela dagen utom då jag följde med och handlade, då fick jag smaka en glass som jag aldrig smakat och den var god.

27 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen utom då jag gick till hundparken med hunden. På kvällen åt vi kyckling som jag gjorde iordning.

26 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag fick jag åka från kortidshemmet, under de två första hållplatserna så stod det Ej i trafik då jag satt i bussen, så jag blev lite orolig. Under tiden jag var på kortidshemmet hade en släktning kommit på besök, och jag träffade den då jag kom hem. Idag gick jag med Topsy och åt kaka.

25 juni 2008

Kategori: Kortids

Idag har jag varit på kortidshemmet hela dagen, här har jag tråkigt som vanligt.

24 juni 2008

Kategori: Kortids

Idag gick jag en prommenad med Topsy på morgonen, efter lunch åkte jag till kortidshemmet och där har jag tråkigt. Jag har suttit vid datorn och tvn där.

Fartfylld Bilresa

Kategori: Video

23 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag  varit hemma utom då jag gått med hunden till parken. På kvällen hjälpte jag till att göra Pizza.

Hur många guld tar Sverige i OS?

Kategori: Omröstningen

Inga
(0%)
1 - 2
(75%)
3 - 4
(25%)
5 eller fler
(0%)

Snart är det OS och jag undrade hur många guld Sverige kommer ta i OS. 4 röster kom in, vilket innebär att sportfrågorna inte lockar läsare. Jag tror att Sverige tar mellan 3-4 guld i sommar. Nu undrar jag istället hur gammal du är som läser min blogg/hemsida.

22 juni 2008

Kategori: Sommar

idag har jag varit hemma hela dagen och hållit på med datorn och tvn. På kvällen provade att göra en enkel gadgets till Vista. Den kommer strax att läggas upp på hemsidan.

21 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen utom då jag följde med mamma på en prommenad med hunden.

Sommartårta

Kategori: Recept

Sommartårta

2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
4 ägg
4 dl mjölk
ca 5 dl vispgrädde
ca ½ l jordgubbar
ca 3 dl vaniljkräm

Gör i ordningen formen och smörj den, sätt ugnen på 200° C. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda ihop vetemjölet med bakpulvret och potatismjölet och sätt blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna. Vispa vispgrädden så att den bli tjock.
Dela kakan på mitten och pensla både uppe och nere på båda delarna med vatten. Sätt vaniljkrämen på ovansidan av den ena kakan. Sätt andra kakan på vaniljkrämen och pensla med grädde över hela kakan. Garnera med halva jordgubbar.

Smaklig måltid

20 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag är det midsommarafton, under dagen har jag bakat en liten kaka och dekorerat den, jag har också hjälpte till och handlat mat. På kvällen fick vi besök av några vänner till min mamma.

19 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen, utom då jag gått med hunden. Efter lunch fick jag tidningen Pc för alla

18 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma och städat och ätit mat, på kvällen gjorde jag korvstroganof och så har jag gått med hunden.

17 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen, utom då jag gått med hunden. På kvällen hade vi ett kort besök av några vänner till min mamma och då åt vi korv med bröd. Idag har jag svarat på två undersökningar.

16 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag gick jag genom skogen med hunden i morse, hon drog mycket men verkade glad. Under tiden jag var hemma gick jag till återvinningstationen, städade och satt vid datorn och tvn.

15 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen och suttit vid datorn och kollat på tv, på kvällen åkte min mamma och syskon på en dygnskryssning till Åland så i morgon är jag ensam några timmar.

Pannkakor (Video)

Kategori: Recept3 dl vetemjöl
50 g margarin
3 ägg
4 dl mjölk


Smält margarinet på en stekpanna. Blanda i vetemjölet tillsammans med hälften av mjölken. Då blandingen har blivit en smet tillsätter du resten av mjölken. Därefter blandar du i äggen och därefter det smälta smöret från stekpannan. Låt lite fett finnas kvar på stekpanna. Ta ½ dl smet och sätt den i stekpannan på medelvärme. Efter cirka 1-2 minuter är ena sidan gyllenbryn och du vänder då och gör likadant på andra sidan. Därefter upprepar du samma händelse till smeten är slut. Fastnar smeten kan du behöva tillsätta lite margarin i stekpannan.

Smaklig måltid

14 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen igen, idag kollade jag på delar av fotbollsmatchen mellan Sverige och Spanien. Jag trodde att Sverige skulle få oavgjort när det var några minuter kvar av speltiden.

13 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag fick jag åka hem från koritdshemmet, under tiden jag varit hemma har jag gått med Topsy och på kvällen gjorde jag makaronipudding. Under dagen har jag svarat på tre undersökningar och fått veta att jag kommer få två nummer av Pc för alla gratis då min prenumeration löper ut.

12 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma på förmiddagen och suttit vid datorn, på eftermiddagen fick jag åka till det tråkiga kortidshemmet. Idag fick jag presenten som jag beställde med posten.

11 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen, på kvällen gjorde jag maten som bestod utav Kycklinggryta med Ris.

10 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag gått till Huddinge Centrum med Topsy på förmiddagen. Jag har också stekt pannkakor, gjort korvstoganof och suttit vid datorn.

9 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma och gått till soporna med Topsy. Jag har också beställt en present till min lillebror. På kvällen "hyrde" jag en film via datorn och såg den på datorn, den heter Härmed förklarar jag er Chuck och Larry.

Laddar du ner olagligt?

Kategori: Omröstningen

Ja
(64%)
Nej
(36%)

Under två veckor har jag som vanligt ställt en fråga, den här gången undrade jag om ni laddar ner olagligt. Jag fick in 11 röster vilket är rekord. Och jag tycker svaret är skamligt. 64% tycker att det är okej att sno en bil. Att ladda ner olagligt är lika allvarligt som det, ett brott. Jag tycker inte om att det är möjligt att ladda ner upphovsskyddade filer. Mina egna låtar och program är dock fria att använda och gratis men jag har ändå uppehovsrätt på programmen. Nu undrar jag om hur många Guld ni tror Sverige tar i OS under sommaren. Förra året tog Sverige 4 OS-guld.

8 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen och gjort samma sak som igår, idag hade vi dock besök av några gäster.

Topsy leker i snön

Kategori: Video

7 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag igen varit hemma hela dagen och suttit vid datorn och kollat på tv. På eftermiddagen gjorde lag Lasange.

6 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag är det Sveriges nationaldag och värmerekord. Jag har varit inne hela dagen av värmen och suttit vid datorn och tvn.

5 juni 2008

Kategori: Skola

På morgonen gick jag med hunden till Stuvsta, det varmt och soligt. I skolan hade vi en avslutningskonsert med många rocklåtar och högvolym så jag fick ha öronproppar. Nu har jag sommarlov till 25 augusti. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingenting.

4 juni 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag en timme sovmorgon igen, idag fick vi i uppdrag att städa. Lunchen idag gjorde skolan ute på gräsmattan och bestod utav nygrillade kycklingfiler med såser och grönsaker. Som tallrik fick man tunna tacosskal. Det var för varmt tycker jag för att vara ute. Efteråt fick jag betyg på mitt konstverk och tog hem det. På kvällen gjorde jag pannkakor som mat till mig själv. I morgon är det skolavslutning och BingoLotto. Jag uppmanar att alla som läser detta att köpa en BingoLott till kvällen då det går i vanliga TV4!

Masken (Konstverk)

Kategori: Skola

Huset

Jag har gjort målat en mask på kakelplattor.
Kommentera hur ni tycker det ser ut!

3 juni 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon på morgonen och då gick jag med hunden till hundparken i centrum. När jag var i skolan hade jag matte och svenska samt lunch. Lunchen idag bestod utav ris och skivade korvbitar. I morgon har jag sovmorgon igen men tre lektioner istället.

2 juni 2008

Kategori: Skola

Idag var jag i skolan som vanligt och hade bara matte och svenska. Till lunch var det potatismos med varmkorv. Det märks att många har slutat eller har hålltimmar då de är lite folk i skolan. Idag fick vi sluta mycket tidigare än jag trodde vi skulle göra. Får ske hur morgondagen sker ut. Under dagen svarade jag på två undersökningar och fick en liten slant för det.

Skolarbeten

Kategori: Allmänt

Nu är sommaren här och det är snart sommarlov, idag öppnar jag en ny spännande tjänst där du kan läsa ett urval ur mina skolarbeten.

1 juni 2008

Kategori: Sommar

Idag har jag varit hemma hela dagen utom då jag gick med hunden. Det har varit soligt och varmt hela dagen.

31 maj 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen och kollat på tv och hållit på med datorn. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting.