Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

28 mars 2008

Kategori: Påsklov

Idag har jag åkt till kortidshemmet, där är det tråkigt som vanligt.

Tågresa mellan Älvsjö och Stockholm Central

Kategori: Video

27 mars 2008

Kategori: Påsklov

Idag har jag åkt till Stockholm igen, då tog jag med digitalkameran och videokameran och fotade och filmade miljöerna i Stockholm. Delar av klippen kommer snart upp hit på sidan.

26 mars 2008

Kategori: Påsklov

Idag har jag åkt iväg till Stockholm och besökt museum. När jag åkte dit åkte jag med ett nytt pendeltåg, först besökte jag Riksidrottsmuseet följt utav Polismuseet. Efteråt gick jag till Sjöhistoriska museet och sen till Etnografiska museet. På samtliga av dessa museum fotograferade, tyvär är dessa endas för privatbruk. Sen läste jag gratistidningarna medan jag väntade på det skulle bli fri entre på Tekniska museet innan jag besökte det museet. Tyvär fick man inte fotografera där. Under hemresan behövde jag bara vänta en minut på att pendeltåget skulle komma på centralen. Hemma fick jag en pizza.

25 mars 2008

Kategori: Påsklov

Idag är det Våffeldagen, jag har bakat våfflor själv, jag gjorde till och med smeten själv. Topsy har varit dålig i magen, annars har det varit bra.

Våfflor (Video)

Kategori: Recept2 dl Mjölk
ca 5 dl vispgrädde
6 dl Vetemjöl
4 ägg
2 msk Margarin
2 tsk Bakpulver
Smör
Hallonsylt


Visa mjölken med 3 dl utav Vispgrädden till en tjock smet. Smält margarinet på svag värme. Tillsätt och blanda ner 4 dl av mjölet och äggen tillsammans  med smeten. Blanda sedan i det smälta margarinet och cirka 1 dl vetemjöl. Låt smeten jäsa en timme i kylskåpet. Under tiden kan du vispa resten utav vispgrädden tills den blir tjock. När degen har jäst färdigt, sätter du på våffeljärnet.

Blanda bakpulveret med resten utav vetemjölet och rör om. Rör sedan i pulvret i degen. När våffeljärnet är tillräckligt varmt penslar du med smör. Ta sedan 1-2 dl smet och låt den få en brynyta i våffeljärnet. Ta sedan ut våfflan ur formen med en gaffel och sätt den på ett galler. Gör så tills smeten är slut.


Servera med den vispade grädde och hallonsylt.

Smaklig måltid

24 mars 2008

Kategori: Påsklov

Idag har jag varit hemma hela dagen, på kvällen åt vi kyckling och jag kollade på dokumentären Super Size Me. Den var lite intressant.

23 mars 2008

Kategori: Påsklov

Idag har jag två gånger gått med Topsy. Ena gången runt den lokala parken och andra gången till Hundparken i Huddinge. På kvällen spelade jag BingoLotto och tittade på deras Guldkväll i TV4. Jag vann ingeting men hade roligt, man kunde på hemsidan följa mig spela BingoLotto genom webbkamera som uppdaterades vart 30 minut.

22 mars 2008

Kategori: Påsklov

Idag är det påskafton. På morgonen kokade jag ägg till hela familjen och grillerade skinkan. På kvällen åt jag potatis, ägg, skinka och köttbullar med påskmust. Det var nästan lika gott som i skolan. På kvällen kollade jag på tv.

21 mars 2008

Kategori: Påsklov

På morgonen fick jag åka från kortidshemmet, det var skönt. På eftermiddagen bakade min mamma kokostoppar, jag tycker de blev lite torra. Jag åkte också buss till centrum och köpte tre flaskor Påskmust då de inte hade köpt detta ännu.

20 mars 2008

Kategori: Påsklov

Idag är det skärtorsdag och den har varit mycket speciellt. Först hade vi idrott, istället för halva salen hade vi hela salen, då körde vi handboll och några andra lekar. Till lunch var det Oxpytt, men det fanns rester som bestod utav Prinskorv och Köttbullar. Jag tog det istället. Under lunchrasten kom en elev som slutade förra året på besök, han kom med chips, bullar och läsk. Han kom för han fyllde år.
Under kalaset kom en till som slutade för två år sedan på besök, på musiken blev jag klar med mitt uppdrag och fick sluta tiidigare. Efteråt fick jag åka till kortidshemmet och äta falukorv med makaroner. Där installerade jag ett nytt tagnetbord då det gamla var trasigt.

19 mars 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag först datorkunskap, då fick jag göra en svår uppgift i Excel, jag är nästan klar med den. Till lunch var det påskbuffe, jag åt köttbullar, prinskorv, potatis, skinka och nötstek. Det fanns också gravad lax, ägg med kaviar och en mängd andra rätter. Sen hade jag matte innan jag fick gå hem då lärarna skulle ha mitterminskonferans. I morgon är det sista skoldagen innan påsklovet.

18 mars 2008

Kategori: Skola

Idag har det snöat nästan hela dagen, på morgonen gick jag därför en kortprommenad på Topsy innan jag gick till skolan för att ha matte och lunch. Till lunch var det pannkakor med sylt och vaniljglass. Det var jättegott. Sen hade jag svenska och so innan idrotten. På idrotten fick jag lite ont i magen. På Rörlig Bild fick jag först lite rast då jag låg före de flesta. Efter 40 minuter fick vi göra analys av en film som en annan elev gjort. Den filmen jag såg var okej.

17 mars 2008

Kategori: Skola

Idag är det sista veckan innan påsklovet. Först hade jag matte och sedan svenska. På svenska lektionen fick jag en ny bok då jag blev klar med den gamla. Till lunch var det Spagetti och köttfärsås. Jag  brände mig då jag åt köttfärsåsen. Idag kom också skolans SYV på besök och informerade oss om vårat egna val inför nästa år. För att jag ska få 300 poäng måste jag gå Skoltidningen, men jag tror att det är för svårt för mig. På datorkunskapen skulle några göra prov, och vi som gjort provet fick gå hem. Jag lyckades övertala läraren att få stanna och jobba extra. Jag gjorde klart en uppgift. Hemma åt jag Hamburgare och svarade på två undersökningar.

Brukar du dricka Påskmust under påsken?

Kategori: Omröstningen

Under två veckor har jag frågat besökarna om de brukar dricka Påskmust under påsken. Jag brukar göra det och det gör 71% av de tillfrågade medan 29% inte dricker påskmust. Totalt svarde sju personer på frågan. Denna vecka är det påsk och nästa vecka börjar påsklovet. Här på sidan har jag videoklipp då och då. Nu undar jag om du brukar titta på de flesta videoklipp. Om du inte kan se dessa så kontakta mig gärna och berätta!

16 mars 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag bakat kokostoppar och de blev goda. Jag har varit också och handlat mat med pappa i centrum, annars har jag inte gjort något speciellt.

Kokostoppar (Video)

Kategori: Recept50 g margarin
2 ägg
1½ dl Socker
200 g kokosflingor


Smält margarinet. Vispa äggen och sockret pösigt. Rör sedan i kokosflingorna. Tillsätt det smälta margarinet. Låt det svälla 10-15 minuter. Sätt en klick av smeten på ett baklåtspapper och låt den stå mitt i ugnen i 225°C under cirka 10 minuter.

Smaklig måltid

15 mars 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen och kollat på tv och suttit vid datorn. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting, efteråt kollade jag på melodifestivalen.

14 mars 2008

Kategori: Skola

Idag på Rörlig Bild fick jag hålla på med en extra uppgift som jag blev klar med. Lunchen åt jag hem som bestod utav rester. Hemma städade jag lite bland sladdarna och hittade en sladd till videokameran som jag sökt länge.

Stölden

Kategori: Video

13 mars 2008

Kategori: Skola

Idag har det regnat nästan hela dagen. På morgonen hade vi först idrott och då gick vi först med stavar en liten prommenad innan vi fick se en film om rattfylla. Till lunch var det potatismos med korv. På musiken fick vi sluta tidigare då våran lärare skulle på ett möte, jag är nästan klar med min låt. På kvällen åt vi Lasange hemma, det ringde en från Amnesty på dörren och bad om ett bidrag och tidningen Pc för alla kom. En fråga som någon ställt i  deras forum och som jag svarade på fanns i tidningen.
På kvällen fick vi ett samtal från Glocalnet då de sa att det var fel på vårat modem, efter samtalet fungerar det dock felfritt och har samma höga hastighet igen.

12 mars 2008

Kategori: Skola

Min första lektion var inställd idag då läraren var sjuk utan att ha sjukallmänt sig. Då gick jag och surfade vi datorn då Internet inte fungerade hemma på morgonen. Till lunch fanns det inga rester och det var soppa av grönsaker. På bilden blev jag klar med min gubbe i gips. Den läggs snart upp här på bloggen.

Biltavlan (Konstverk)

Kategori: Skola

Tavlan

Jag har gjort en tavla av två olika foton!
Kommentera hur ni tycker det ser ut!

11 mars 2008

Kategori: Allmänt

Idag hade jag resursdag som min skola kallar det.
På morgonen gick jag en tur med hunden. Med posten fick jag ett paket med godis från Pc för alla, nu har jag påskgodis. Till lunch gick jag till skolan och åt hamburgare, tyvär fanns det bara fullkornsbröd så det blev bara kött för min del.

10 mars 2008

Kategori: Skola

På morgonen svarade jag på en undersökning och för den får jag en tia lott som jag får om några dagar. Idag har jag haft en skoldag som vanligt. Lunchen var inte god men gick att äta till hälften. På Datorkunskapen fick vi sluta 16.00 istället för 16.40. När jag kom hade vi fått telefonkatalogen för privatpersoner. På kvällen såg jag ett program om Hundarnas historia på SVT.

Och sist lite om vårt Internet:
Vår normala Internet hastighet är 20 Mbit/s. I tisdags slutade internet fungera hemma och så sedan fredags fungerar det men med flera pauser. Just nu är Internet hastigheten i 2 Mbit/s fast vi betalar för 25 Mbit/s.

Det har varit fel på bredbandet i en vecka. Nu får Glocalnet fixa detta!

9 mars 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen och jag har inte gjort något speciellt. Jag har kollat lite på tv och suttit vid datorn. På kvällen åt vi Lax och jag hjälpte till med maten.

8 mars 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, internetet har varit lite konstigt till och från. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingenting.

7 mars 2008

Kategori: Skola

Idag är det fredag, på kursen Rörlig Bild fick jag göra om tidslinjen på min film då jag ligger före alla andra. Lunchen var inte god. När jag kom fungerade inte Internet men klockan 14.30 började det fungera igen, då svarade jag på 3 undersökningar.

6 mars 2008

Kategori: Skola

Idag fick jag åka hem från kortidshemmet, och det var skönt.
Först åkte jag till skolan på natten hade de snöat men det smälte undan snabbt. På idrotten skulle vi haft halva salen men vi hade hela salen. Vi lekte med ballonger och körde handboll. Matchen slutade 3-3. Till lunch var det Tacos, det var lite problem då tallriksautomaten inte fungerarde för mig, som tur fick jag en tallrik ändå. Det var lite för mycket vatten i såsen för min del.
När jag kom hem fungerade fortfarande internet, men jag hade vunnit ett pris som bestod utav en biobiljett till en film för två personer och en dvd-box med Hipp Hipp! via en tävling på Interent.
Jag blev också idag utröstad till veckans smarting på Pc för allas forum! Läs mera här!

Sökfunktion inlagd!

Kategori: Allmänt

Använder du Internet Explorer 7 eller Firefox 2.1 eller en nya webbläsare så har du nu en funktion som snabbt låter dig leta igenom inläggen. Klicka bara på pilen vid sökfönstret och välj det nya alternativet!

5 mars 2008

Kategori: Skola

Idag är det onsdag, på morgonen hade jag datorkunskap och det testade vi lite i Excel. Jag fick hjälpa läraren med ett problem som inte han kunde. Efteråt gick jag hem eftersom det skulle dröja nästen 4 timmar till min nästa lektion och att jag inte kan sitta vid datorn under tiden. När jag kom hem hade mina syskon och mamma kommit hem efter resan, vi satt och kollade på det som hade filmats under veckan.
Jag tycker att de filmade för mycket blommor. Jag fick choklad av dem. Internet fungerar fortfarande inte hemma.

När jag kom tillbaka till skolan hann jag sitta vid datorn i 30 minuter innan det var dags för bilden. På bilden blev jag klar med en tavla och nu håller jag på att göra en staty i gips. Efter skolan fick jag åka till kortidshemmet, chaffören stämplade rätt antal kuponger. På kortidshemmet hade de köpt ett nytt tagnetbord som jag skulle koppla in då det gamla är lite konstigt. Tyvär passade inte det tagnetbordet så de måste köpa ett nytt.

4 mars 2008

Kategori: Skola

Först hade jag matte och svenska. Till lunch var det fiskpinnar och potatis. Det var ganska gott. Jag hade ingen idrott utan hade rast, då fixade jag en dold funktion på hemsidan som ni kanske inte upptäcker så lätt.
På Rölig Bild krånglade datorerna lite och jag blev klar med min film. När jag kom hem hade jag fått en trisslott gratis men på den vann jag ingeting. Internet fungerar inte sedan eftermiddagen hemma och jag hoppas den börjar fungera snart.

3 mars 2008

Kategori: Skola

Idag har skolan börjat igen. Det har varit en vanlig dag i stort sett. Lunchen var inte god idag, på datorkunskapen hade jag prov i Word. Det var ett enkelt prov tyckte jag.

Längtar du till OS i Kina?

Kategori: Omröstningen

Om mindre än ½ år är det OS i Kina och jag undrar om ni längtar till det?
60% vet inte medan 40% längtar inte. Jag vet inte heller, men jag kommer att titta lite på OS men troligen inte så mycket. Nu undrar jag istället om du dricker påskmust under påsken?

2 mars 2008

Kategori: Sportlov

Idag har jag varit hemma efter resan från kortidshemmet. Chaffören stämplade rätt. På kvällen gjorde jag Korvstroganof. I morgon börjar skolan igen.

Stadsparken i Katrineholm

Kategori: Video

1 mars 2008

Kategori: Kortids

Idag är jag fortfarande på koritdshemmet och gör inte roligt. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingeting.

29 februari 2008

Kategori: Kortids

Idag är det skottdagen, på morgonen badade jag i badkararet, vid lunchtid skulle jag till kortidshemmet innan jag tog bussen hämtade jag månadens vinster som totlat var på 210 kronor. Det gick bra att hämta ut dessa. Busschaffören stämplade rätt vilket jag är glad över. Jag har inte gjort något speciellt, en person som slutat här beökte oss idag.