Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

30 maj 2008

Kategori: Allmänt

Idag var jag på läkarbesök på morgonen när jag kom hade jag fått Officepaketet som jag beställde igår. Idag fortsatte jag tricka med datorn.

29 maj 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon, då gick jag en prommenad med Topsy och satt mycket vid datorn eftersom jag fått en ny dator. I skolan fick vi pannkakor med glass till lunch och det var gott. I skolan hade jag engelska och matte innan det var dags för musik. På musiken spelade jag på en gittar. När jag var hemma satt jag mycket vid datorn och beställde Office-paketet och skaffade e-legtimation.

28 maj 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag städat mitt rum, storstädat och väntat på datorn. Jag har också gått med hunden. Datorn kom strax efter 19.00 och hela kvällen satt jag vid datorn och trixade med den.

27 maj 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon på morgonen då gick jag med hunden till Rådsparken i Huddinge. Under promenaden hittade Topsy en fotboll som hon älskar och leker med nu. I skolan hade jag först ett prov i Geografi om Afrika, jag tyckte att det var lätta frågor. Till lunch var det hamburgare tyvär hade de bara fullkornsbröd i skolan så jag åt bara köttet. På idrotten festade vi först med saft och en bit tårta efteråt gick vi med stavar. När jag var hemma ringde de och sa att datorn kommer imorgon så jag avbokade kortidshemmet som jag skulle till imorgon. På kvällen lagade jag också maten. Jag gjorde korvstroganof med ris.

26 maj 2008

Kategori: Skola

Idag har jag varit hemma under stora delar av dagen och kört diskmaskinen, damsugit och gått två promenader med hunden. Min enda lektion var kort och då fick jag bland annat veta vad jag får i datorkursen, högsta betyg igen.

Ska du resa utomlands i sommar?

Kategori: Omröstningen

Ja
(29%)
Nej
(29%)
Vet ännu inte
(43%)

Under några veckor har jag undrat om du kommer resa utomlands i sommar. Jag kommer inte resa i utomlands, i alla fall vad som är planerat. 7 röster kom in på frågan, vilket bedömds som normalt. Det är lite märkligt att 43% inte bestämt ännu vad de ska resa i sommar. Nu undrar jag istället om du laddar ner olagligt.

25 maj 2008

Kategori: Kortids

Idag när jag åkte hem från kortidshemmet började jag hosta jätte mycket men jag hade tur chaffören på bussen stämplade rätt. Annars har jag inte gjort något speciellt. När jag kom hade jag fått tidningen Pc för alla och en tialott.

24 maj 2008

Kategori: Kortids

Idag har jag varit på kortidshemmet hela dagen, här är det tråkigt som vanligt. På kvällen spelade jag BingoLotto i TV4 Plus men vann ingeting, efter BingoLotto såg jag slutet av Eurovision Song Contest. Idag fick jag veta att min dator beräknas komma på fredag eller måndag nästa vecka/veckan därpå.

23 maj 2008

Kategori: Skola

I skolan hade jag först Rörlig Bild och då fick jag skriva ett utvädering och sen gå till nästa lektion. Det innebar två timmar rast. Under rasten började de bygga men dator och efter skolan åkte jag till kortidshemmet. På kortidshemmet har jag tråkigt men de blev också klara med min dator. Jag börjar tror nu att jag kommer få den inom två veckor. Jag undrar hur de verkligen hinner stoppa i alla komponeter så snabbt.

Ett rött ljus

Kategori: Video

22 maj 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan hade vi Friluftsdag, det var varmt och soligt, dock inte lika varmt som det kan vara. Jag hade kalla makaroner med kyckling som matsäck vi gick etapp 5 på Sörmlandsleden som är cirka 1,4 mil. När jag kom hem beställde jag min nya dator tyvär kommer den först strax före midsommar, men då har jag massor att göra resten av sommaren.

21 maj 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon på morgonen och då jag gick till hundparken med hunden. I skolan hade jag först engelska innan det var dags för en äcklig lunch. Efter So-lektionen fick vi sitta 30 minuter och vänta på en föreläsning i aulan. Föreläsningen bestod av bilder och videoklipp från en resa till Sydafrika som några elever och lärare gjorde under hösten. När jag kom hem tog jag det lugnt. I morgon har jag friluftsdag och ska köpa en ny dator.

20 maj 2008

Kategori: Skola

På morgonen hade jag först sovmorgon och då passade jag att gå en sväng med hunden i skogen, och hon älskade det. I skolan hade jag matte och svenska innan det var lunchrast . Lunchen var fiskpinnar och potatis, gottis! Sen var det lite SO innan en hålltimme. På kursen Rörlig Bild fick jag göra en kort,kort film.

19 maj 2008

Kategori: Skola

Idag har en ny vecka startat. På morgonen hade vi först en liten samling innan vi åkte till medborgarplatsen i Stockholm och lyssna på en föreläsning om Tibet. Det var en tibetanskmunk som talade och så översatte man det till svengelska. Under föreläsningen gäspade jag flera gånger. Det skulle vara fem klasser från olika skolor i Stockholm som skulle lyssna, men bara en klass kom förutom våran och de kom tio minuter försent. I skolan hade jag matte och SO innan jag skulle haft datorkunskap.
Tyvär var lektionen inställd, och det är den på onsdag också. Jag vet inte varför så jag fick gå hem. När jag kom hen gick jag med hunden och lämnade tidningar till återvinning.

18 maj 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen utom då jag gick en promenad med Topsy.

17 maj 2008

Kategori: Allmänt

Idag är det Norges nationaldag, vid lunch tid chattade jag med TV4s Tittarombudsman och fick svar på några av frågorna som jag skickade in. På kvällen spelade jag BingoLotto avsnitt 650 men vann ingeting.

16 maj 2008

Kategori: Skola

När jag kom till skolan regnade det mycket, så mycket att jag var tvungen att använda mittt paraply. Först på kursen Rörlig Bild fick jag skriva en recension om filmen jag såg i tisdags, sen var det lunch. Lunchen var potatis med kassler och svampsås. Efteråt var det  SO. När jag kom hem hittade jag inte mina BingoLotter som skulle kommit med posten för några dagar sedan. Sen hittade jag dem bland räkningarna.

Williamson.Blogg.se = English

Kategori: Allmänt

Från idag kan du översätta min blogg till Engelska, i framtiden kommer mera språk att finnas tillgängligt.

15 maj 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag 20 minuters sovmorgon och då passade jag på att gå med hunden på morgonen. I skolan hade vi Orentering på skolgården och det var enkla kontrollen men svettigt. TIll lunch i skolan var det makaroner och falukorv och på musiken fick vi spela en låt på en gittar. Efter skolan fick jag åka till koritidshemmet och där är det tråkigt.

14 maj 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan hade jag först datorkunskap, då arbetade jag i Powerpoint. Jag fick veta då vad jag hade på Excelprovet, jag fick alla rätt. Sen var det engelska och lunch. Lunchen i skolan var fiskbuffe med räkor, musslor, rökt lax, stektlax, potatis och en massa andra rätter. På bilden började jag göra en målning på kakelplattor. Jag hoppas de bränns innan sommarlovet.

13 maj 2008

Kategori: Skola

Idag på morgonen gick jag till centrum och hundparken som finns där med våran hund. Hon älskade det, i skolan hade jag först matte då jag räknade ganska enkla tal innan det var dags för lunch. Lunchen bestod för min del av potatis och vatten idag då skolan hade stoppat lök ovanför pannbiffarna. På Idrotten gick vi stavgång ute och det var ganska skönt, på Rörlig Bild fick vi se en film som heter Elephant som handlar om en skolmassak, själv anser jag att den var lite otäckt. När jag kom hade jag fått en cd från Ratiopharm gratis och en t-shirt från Pc för alla som jag vunnit i en tävling.

12 maj 2008

Kategori: Skola

Idag har en ny vecka börjat, först hade jag matte och det var ett ganska enkla tal idag. Lunchen i skolan bestod bara av skinkfräs och juice för min del då jag inte gillar potatisbullar som skolan serverade idag. På SO-lektionen upptäckte jag att skrivaren var lite konstig, då det blev lite mellanrum varstans. På datorkunskapen fick vi veta vad vår nästa presentation ska innehålla och när den ska vara klar. På kvällen klippte jag gräsmattan igen, då jag inte gjorde hela igår.

Tror du att årets sommar kommer att bli varm?

Kategori: Omröstningen

Ja, hela sommaren
(33%)
Ja, två månader
(50%)
Ja, en månad
(0%)
Nej, ingen månad
(17%)

Jag tror också att två månader kommer bli varma i sommar. 6 röster kom in på denna omröstning. Jag hoppas inte sommaren blir varm, då jag hatar värmen. Nu fortsätter jag med temat sommaren och undrar om du ska resa utomlands i sommar?

11 maj 2008

Kategori: Allmänt

Hej igen! Idag är det pingstdagen och flaggdag. Idag har jag inte gjort något speciellt, jag håller på med ett nytt projekt på hemsidan så kommer snart. På kvällen klippte jag lite av våran gräsmatta. På eftermiddagen gjorde jag ern ny kanalsökning på tv-appartaterna då vi fick TV4 Sport klockan 14.30!

Mötesplats - Stockholm Central

Kategori: Video

10 maj 2008

Kategori: Allmänt

Idag är det pingstafton och då åkte jag till Stockholm. Där tittade jag på studenterna egan karneval och filmade det, det var varmt och soligt. På kvällen spelade jag BingoLotto i TV4 Plus men vann ingenting.

9 maj 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan hade jag först Rörlig Bild, då fick vi se tre våldssekvenser från filmer och sen veta vilket betyg vill ligger på just nu. Efter skolan åkte mamma och jag till centrum och åt på en Pizzeria och handlade mat.

8 maj 2008

Kategori: Skola

Idag på idrotten körde vi först Lacross och sen Frisbee utomhus. Det var varmt och soligt och flera grader varmt. Lunchen i skolan var inte god, på musiken fick vi spela en låt tillsammans som en grupp. Jag använde en gittar.

7 maj 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan hade jag först datorkunskap, och då fick vi redovisa våran presentation som vi gjort om oss själva. Sen var det engelska innan det var lunch. I skolan fanns det då Spagetti, Stuvad potatis, Fiskpinnar, Fisksoppa, Bolganes och Isterband. Jag tog Isterband med Fiskpinnar. Efter matten var det bild och då blev jag nästan klar med min keps som jag håller på att göra där. När jag kom hem skulle jag installer uppdateringen SP3 till Windows XP. Installationen lyckades, dock så ville inte datorn starta efter installationen så jag fick ta bort uppdateringen.

6 maj 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan hade jag först sovmorgon och då passade jag på att gå ut med hunden. I skolan var det först matte och lite svenska innan det var dags för mig att gå till skolans elevrådsårsmöte. Vi fick lite godis på mötet och de passade mig. Lunchen i skolan var poatis och fisk. På idrotten gick vi med stavar och på Rörlig Bild gick vi igenom de bidrag som var klara och berättade vad vi tyckte om dem.

5 maj 2008

Kategori: Skola

Idag är det månad kvar innan det är sommavslutning. Idag fick jag ett USB-minne av skolan då jag hade hjälpt till med att fylla 600 med information i onsdags. Lunchen i skolan bestod bara av potatismos och juice. På datorkunskapen blev jag klar med min presetation i PowerPoint och vi ska ha redovisning om detta på onsdag. När jag kom hem hade jag fått ett paket från tidningen Pc för alla då jag hade vunnit en pryl från dem.

4 maj 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, jag har kollat på tv och suttit vid datorn.

3 maj 2008

Kategori: Allmänt

Idag har mina föräldrar köpt en ny gräsklippare som var svår att sätta ihop, jag provade att använda den men den var jobbig. På kvällen spelade jag BingoLotto och var nära vinst men vann ingeting.

2 maj 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, på kvällen gjorde jag kycklinggryta.

1 maj 2008

Kategori: Allmänt

Idag när jag åkte hem från kortidshemmet var det inte många som satt på bussen. Hemma satt jag vid datorn och kollade på tv.

30 april 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag först datorkunskapen och då fick vi börja i Powerpoint, efteråt fick jág och två klasskamrater i uppdrag att fylla i över 600 USB-minnen med information på cirka 480 mb. MInnen ska tydligen skicka till alla som kan nästa år söka till skolan eller ungefär. Det tog flera timmar för oss att slutföra uppdraget, efteråt hade vi bild innan jag fick åka till kortidshemmet. Då fick jag vet att jag kommer få en rolig sak från Pc för alla inom kort till mobilen. På kvällen kollade jag på tv. Nu är jag ledig till på måndag.