Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

30 november 2008

Kategori: Jul och Nyår

Idag är det 1 advent. Idag har jag varit hemma hela dagen utom då jag gick med hunden en kort promenad. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingenting. I morgon startar min julkalender här på bloggen. Missa inte den!

29 november 2008

Kategori: Jul och Nyår

Idag har jag åkt till Stockholm och kollat på deras julfirande. Jag har inte gjort något annat idag.

28 november 2008

Kategori: Skola

Idag kom jag extra tidigt till skolan, orsaken var att jag kom med en försenad buss från kortidshemmet. I skolan var det som vanligt. Till lunch åt jag pannkakor med sylt och vispad grädde. Idag har jag svarat på en undersökning och sett filmen Davinci-koden. På eftermiddagen julpyntade jag hemma, och bakade julstjärnor och kollade på Fullbricka.

27 november 2008

Kategori: Skola

Idag på morgonen gick jag med hunden i en halvtimme. Sen tömde jag diskmaskinen och hängde tvätt. I skolan fanns det rester från gårdagen, därför kunde jag äta maten. Efter lunchen julpyntade vi i klassrummet. På bilden fick vi se en film om Afrika och sen hade vi en vanlig bildlektion. Efter skolan åkte jag till kortidshemmet för sista torsdagen.

26 november 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan hade jag trafikkunskap första timmen och då pratade vi om miljö. Till lunch idag var det en bit kött med potatis. På musiken fick vi veta sångterori och sjöng luciasånger. På kvällen gick jag med hunden.

25 november 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan var det en vanlig dag. Till lunch var det fiskpinnar och potatis. idag har jag svarat på två undersökningar. På Grafisk Kommunikation håller jag på att göra en almanacka som du kommer kunna ladda hem här på hemsidan mot julen. Idag fick jag veta att BingoLotto kommer sändas mellan 19.30-24.00 den 23 december!!

24 november 2008

Kategori: Skola

Idag är en det en månad kvar till julafton. Idag har det snöat mycket och då menar jag mycket. På morgonen gick jag med hunden en kort väg. I skolan var det en vanlig dag, till lunch åt jag korvstroganof med ris. På eftermiddagen hade jag Trafikkunskap. Idag har jag svarat på två undersökningar och fått tidningen Pc för alla.

Var bor du?

Kategori: Omröstningen

Norrland
(5%)
Svealand
(25%)
Götaland
(10%)
Utanför Sverige
(60%)

Det har blivit min populäraste undersökning igen, 20 stycken svarat. Ja tror dock att detta låter lite konstigt att 60% av besökarna inte bor i Sverige. Nu tar jag en favorit i repris. Eftersom finanskrisen hägrar så undrar jag igen Hur mycket man kommer att köpa julklappar för i år?

23 november 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, på kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingenting.

22 november 2008

Kategori: Skola

Idag gick jag med hunden på morgonen, de snöade rejällt då. Vid 9-tiden gick jag till skolan fast det var en lördag. Orsaken var att min skola, Huddingegymnasiet hade Öppet Hus. Till lunch åt jag potatis och jordgubbskräm med grädde. I skolan fick jag frukt och jag jobbade med projektarbetet.
På kvällen tittade jag på tv.

21 november 2008

Kategori: Skola

Idag besökte jag läkaren på morgonen, mötet gick snabbare än jag trodde så jag kom till skolan. I skolan hade jag SO och lunch. Lunchen bestod av kolsyrat vatten och pitabröd. På eftermiddagen bakade jag omkring 100 lussebullar och tittade på Full Bricka.

20 november 2008

Kategori: Allmänt

Idag hade jag ingen skoldag. På morgonen gick jag först med hunden en kort promenad. Sedan åkte jag och köpe julklappar i Huddinge Centrum. Till lunch gjorde jag pannkakor. Efter lunchen tittade jag på ett annat kortidshem som jag kanske ska börja till efter årskiftet. Då mitt nuvarande stänger.

Efter det besöket handlade jag och min mamma mat. När jag kom hem tittade jag på Fullbricka. Vid sexton-tiden åkte jag igen till Huddinge Centrum och köpte jäst och vetemjöl. I mataffären hade de Novemberfest och det var fullpackad med folk. Jag fick en burk med pepparkakor gratis där.

19 november 2008

Kategori: Skola

idag har jag haft trafikkunskap på morgonen, då pratade vi om vikter. Lunchen i skolan idag var inte god, så jag tog Mangosoppa. Jag är lite orolig då mina bingolotter inte kommit ännu till veckan. I morgon är jag ledig.

18 november 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan var det en vanlig dag, till lunch åt jag tacosskal med ris. På Grafisk kommunikation gjorde jag ett häfte med fyra recept från hemsidan.

17 november 2008

Kategori: Skola

idag hade jag sovmorgon, då gick jag till hundparken med hunden. I skolan hade jag matte och engelska innan lunchen. Lunchen var ingen vidare, det var tysk lapskjos. Jag vågade inte smaka den ens, varför kunde de inte haft vanlig lapskojs? På trafikkunskapen hade vi en vikarie, jag fick veta att jag fick VG på förra provet. Förra veckan vann jag fem Sverigelotter, jag har inte fått lotterna ännu så jag e-postade nu och frågade varför de inte kommit.

Idag har jag dessutom svarat på tre undersökningar.

16 november 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag bakat chokladkaka och den blev god. På kvällen spelade jag Bingolotto och vann 100 kronor.

15 november 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. Jag har kollat på två filmer, Tillbaka till framtiden och Sex dagar och sju nätter. Runt lunchtid chattade jag med TV4s tittarombudsman,

14 november 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan hade jag först projektarbete, jag börjar bli klar med tidningen. Till lunch åt jag Tacos i skolan och det var gott. På eftermiddagen tittade jag på Fullbricka och bakade mjuk pepperkakor.

13 november 2008

Kategori: Skola

Om en månad är det lucia. Idag hade jag sovmorgon först. Skoldagen började med lunch. Då åt jag fruktsoppa. Efteråt hade jag matte och lite svenska innan vi gick och såg finalen i skolans temavecka, Mediacirkus. Efteråt fick vi gå hem.

12 november 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon då jag inte hade trafikkunskap. I skolan fick vi idag se filmer med temat Lycka. Några av fimerna var bra. På musiken fick vi sjunga lucia sånger. Efter skolan åkte jag till kortidshemmet.

11 november 2008

Kategori: Skola

Idag har det varit en vanlig dag i skolan. På svenskan fick jag skriva en berättelse och till lunch var det kycklingklubba med spagetti.

10 november 2008

Kategori: Skola

Idag gick jag med hunden på morgonen. I skolan till lunch åt jag kalkonschnitzel med potatis och championsås, efter lunchen fick vi gå till aulan och se invigninen av Mediacirkus. Resten av dagen flöt på som vanligt. På trafikunskapen fick vi se en film.

Har du köpt någon julklapp ännu?

Kategori: Omröstningen

Ja
(11%)
Nej
(67%)
Firar inte jul
(18%)

En ny populär omröstning 18 röster. Jag har nästan köpt klart alla mina julklappar, dock slipper 18% köpa julklappar av mina besökare då inte firar jul. Nu undrar jag istället var du bor i Sverige.

9 november 2008

Kategori: Kortids

Idag fick jag åka från kortidshemmet. Idag har jag köpt Bingolottos julkalender, vi får se om jag vinner. Idag har jag också bakat pepparkakor. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingenting.

Köttfärslimpa (Video)

Kategori: Recept500 g köttfärs eller blandfärs
1 dl havregryn
ca ½ dl ströbröd
1,½ msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 ägg
vitpeppar
1 dl vispgrädde
½ dl olivolja

Blanda havregrynet tillsammans med potatismjölet och mjölken. Låt det sedan svälla i cirka 15 minuter. Gör i ordningen en ungsform och smörj den, sätt ugnen på 175° C. Rör sedan i äggen och pepparn i smeten. Lägg i färsen och rör om med en sked tills det har blivit en jämn smet. Häll smeten i formen och platta till den med skeden så att luftbubblor försvinner. Forma den sedan till en limpa.
Häll sedan på vispgrädden och oljan så att den ligger som ett tunt lager på limpan. Strö över limpan med ströbrödet
Grädda längst ner i ugnen i cirka 90 minuter eller tills färsen inte är rosa.
Servera gärna med kokt potatis, gräddsås och lingon.

Smaklig måltid

8 november 2008

Kategori: Kortids

Idag har jag varit på kortidshemmet hela dagen och kollat på tv.

7 november 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan så höll jag först på med projektarbetet. Efteråt såg vi filmer och fick chips med läsk. Till lunch åt jag kycklingklubbor. Det fanns potatisgratäng också, men det tog inte jag. Efter skolan åkte jag till kortidshemmet.

6 november 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgonen då jag gick jag med hunden. I skolan så var det någon köttbit till lunch. På bilden blev jag nästan klar med tågstationen jag håller på med där. På kvällen öppnade skolans nya hemsida och den är mycket bättre än den förra.

5 november 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag trafikkunskap första timmen, då fick vi se en film om tågolyckor. Till lunch var det lasagne igen. Idag fick jag svara på två undersökningar. På musiken sjöng vi julsånger. Andra timmen i skolan idag fick vi se videoklipp från Paris.

4 november 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan var det en vanlig dag. Till lunch åt jag potatismos med ugnstektlax. På Grafiskkommunikation håller jag på att göra en broschyr om layout och typografi. På kvällen åt jag lasagne. Idag kom skoltidningen ut som jag passade på att läsa.

3 november 2008

Kategori: Skola

På morgonen funger alla kanaler fortfarande, jag passade då på att gå till hundparken med hunden. I skolan hade vi först matte, sen fick vi berätta vad vi gjorde på lovet. Efteråt var det lunch. Då var det bratwust med makaroner. Efter lunchen fick vi se en nästan två timmar videofilmer som en klasskompis hade filmat. På trafikkunskapen fick jag veta hur det gick i halva provet. Där fick jag nästan alla rätt.

2 november 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. På morgonen bakade jag chokladbollar. På kvällen spelade jag BingoLotto och upptäckte att Boxer sänder alla kanaler gratis, även om man inte betalar! Tydligen har det varit så sen fredags!

1 november 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, utom då jag med hunden på promenad.

31 oktober 2008

Kategori: Kortids

Idag har jag åkt till kortidshemmet, på förmiddagen grillerade jag en skinka. På kvällen svarade jag på en undersökning om datorer.