Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

30 oktober 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag hyrt filmen Morgan Pålsson - Världsreportern gratis. Jag fick en julklapp med posten idag också. Efter lunchen åkte jag till kortidshemmet.

29 oktober 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag gått till Stuvsta med hunden, den tyckte om det. Jag har varit hemma resten av dagen. På kvällen stekte jag fläskkotletter.

28 oktober 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, utom då jag gick en kort promenad med hunden. Idag har jag svarat på tre undersökningar.

27 oktober 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag gått med hunden på morgonen. Jag var ute i en timme i skogen med den. Idag har jag gjort godis. Om ni inte har förstått detta så har jag höstlov.

Kommer du titta på hemsidans julkalender i år?

Kategori: Omröstningen

Ja, alla avsnitt
(50%)
Ja, de flesta avsnitten
(0%)
Ja, några avsnitt
(18%)
Nej, inga avsnitt
(28%)

Omröstningarna blir bara populärare för varje vecka, 18 stycken har röstat och det är nytt rekord igen! Jag tycker synd om de 28% som kommer missa avsnitten men är glad att varannan besökare kommer följa alla avsnitt av julkalendern. Du kommer få höra mig sjunga julsånger, baka, pyssla och en mängd andra roliga äventyr.
Nu undrar jag om du har köpt någon julklapp ännu.

26 oktober 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. Jag har gjort köttfärslimpa och suttit vid datorn och kollat på tv. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingenting.

Julkalender 2008

Kategori: Jul och Nyår

 
Om lite över en månad startar årets julkalender, den är unik i sitt slag. I sammarbete med den svenska videosajten Youtube kommer ett videoklipp att läggas upp varje dag ända till julafton som handlar om mitt julfirande.
Tillsammans med mig och Barncancerfonden sker en insamling, till förmån för de cancersjuka barn i Sverige som inte kan fira jul.

Vi hörs igen 1 december!
Alexander Williamson

25 oktober 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i centrum och hjälpt till att storhandlat. Jag hämtade då min BingoLotto vinst och använde bankomaten för första gången någonsin. Vi handlade julmust från Apotekerna. Idag har jag också ätit tårta och kollat på tv.

24 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag är det FN-dagen. I skolan var det projektarbete och matte som jag hade. Idag har jag svarat på två undersökningar. I skolan fick vi idag efterätt till lunchen, det var en typ gottigott.

23 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag hade vi sovmorgon i klassen igen. Då passade jag att gå till hundparken med hunden. Till lunch åt jag aprikosoppa och viltstek med sås. I skolan slängde vi idag 11 stycken datorskärmar, de var de gamla som fanns i klassen. Bilden var bara 40 minuter idag då våran lärare skulle se på en film med några andra lärare.

22 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag hade vi sovmorgon i skolan, då passade jag på att gå med hunden. I skolan var det Ki-dagen då fick vi lyssna på föreläsningar om den sköra människan. Vi fick också se en film om temat och gå på mässa om Ki. Som avslutning fick vi se en konstig teater som inte var alls som vi blivit informerade om. Lunchen i skolan var inte god. På kvällen var min skola nominerad till att producera årets skoltidskrft men vann inte. Idag har jag svarat på två undersökningar.

21 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag har det varit en rätt så vanlig dag, i skolan hade jag först svenska. Sen gick igenom vad vi ska göra imorgon då det är KI-dagen i skolan. Till lunch var det fiskpinnar och potatis. Vi hade ingen idrott idag då våran lärare är sjukskriven. På grafikskkommunikation fick jag göra min tredje kartong. Idag har jag svarat på två undersökningar.

Muffins med russin (Video)

Kategori: Recept200 g margarin
4 ägg
5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl russin
1 citrusfrukt (citron, apelsin)
florsocker

Smält margarinet. Vispa äggen och sockret pösigt. Riv citruskalet. Blanda ihop vetemjölet med bakpulver, citruskalet och vanilijsocker. Häll i pulveret i smeten och rör om. Häll i saften från citrusen i margarinet och rör om. Tillsätt russinen och vätskan. Rör om. Sätt ½ dl smet i varje muffinsform och stoppa den längst ner i ugnen i cirka 10 minuter på 225°C. Låt muffisarna svalna och strö över med florsocker.


Smaklig måltid

20 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag fick vi en till plattskärm till klassen så nu har vi 11 stycken. I skolan tog minnet på servern slut så det gick inte att spara några dokument. Det är andra gången den här terminen som det här händer. I skolan så åt jag inte lunchen heller. Som sista lektion hade jag prov i trafikunskap. Vi hade det i skrivarsalen och det var första gången jag hade prov där. På kvällen åt jag makaronipudding.

19 oktober 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, jag har bakat mjuk pepparkakor. På kvällen spelade jag BingoLotto, som firade 17 år på dagen. Jag vann ingenting.

18 oktober 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag bakat russinmuffins och det var gott, jag har varit med i mataffären och gått med hunden.

17 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag har jag haft projektarbete första timmen, tidningen börjar blir klar. Till lunch var det potatis med pannbiff. idag har jag virussökt min dator, men den hittade inga. Jag har även uppdaterat våra datorer till Flash 10 och Silverlight 2.  I skolan fick vi tio stycken gamla platta skärmar till klassen som vi installerade.

16 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag åkte jag från kortidshemmet, dagen började bra. Först hade jag Idrott och då hade vi Massage, sen var det lunch. Till lunch var det buffe, och det fanns en möängd maträtter att välja bland. Jag tyckte inte om en enda. Sen var det matte och klassråd. På bilden började det bra, men jag slant med en kniv och började blöda och jag fick ett jack på fingret. Jag fick gå till skolsköterskan som satte förband runt ett finger där jag blödde. När jag kom hem hade Pc för alla kommit.

15 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag har jag haft en kortskoldag. Först hade jag svenska och trafikkunskap innan lunchen. Till lunch åt jag ris med köttbullar, köttbullarna var rester från måndagen. Efteråt fick vi sitta och fika i klassen med godis. Efter det fick åkte de flesta hem, medan jag åtke till kortidshemmet.

14 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan var det vanlig dag, jag hade svenska, engelska och matte blandannat. Vi hade en håltimme idag då idrotten var inställd. På grafiskommunikation fick vi skära lite i papper och limma. Jag fick också ett paket som ska innehålla en parfymflaska. Til lunch var det kycklingfile med ris.

13 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan och haft en vanlig dag, på trafikkunskapen fick vi arbeta med nollvisionen. På morgonen gick jag med hunden i 50 minuter. Till lunch åt jag kebab och pitabröd med köttbullar, på kvällen åt jag köttfärslimpa. Idag fick jag en tia-lott med posten då jag har svarat på en undersökning. Jag fick ingen vinst på den. Idag har jag svarat på två undersökningar.

Hur många SMS skickar du i veckan?

Kategori: Omröstningen

Inga
(0%)
1-10
(53%)
11-25
(18%)
26-50
(6%)
51 eller fler
(24%)

Detta är den populäraste undersökningen som har gjorts på hemsidan. 17 röster kom in!! Det glädjer mig att ni är så engagerade i att svara på omröstningarna. Årets julkalender på min hemsida kommer bestå av 24 videoklipp. Nu undrar jag om du kommer följa årets julkalender?

12 oktober 2008

Kategori: Kortids

Idag fick jag åka från kortidshemmet och det var skönt, på kvällen spelade jag BingoLotto och vann 100 kronor.

11 oktober 2008

Kategori: Kortids

Idag har jag varit på kortidshemmet hela dagen och inte gjort något viktigt.

10 oktober 2008

Kategori: Skola

I skolan har det varit en vanlig dag, först hade jag projektarbete och so innan lunch. Till lunch var det pitabröd med kebabgryta. Det var gott. Efter skolan åkte jag till kortidshemmet.

9 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon på morgonen och då gick jag med hunden.  I skolan var det simning första timmen. Då fick vi simma och göra lite vattenlekar. Till lunch tog jag hallonsoppa och vatten. Resten av dagen bestod av matte och svenska innan det var dags för bilden. På bilden håller jag på att göra en tunnelbanastation.

8 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag har jag svarat på tre undersökningar och lagt upp en recension av boken jag läste i skolan. I dag har jag också bytt bild här på hemsidan på högersida. I skolan var det en vanlig dag, till lunch var det potatis och pannbiff. På musiken fick vi spela en låt på gittar. Idag har jag också haft projektarbete, trafikkunskap och svenska.

7 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag var det en vanlig dag i skolan, jag hade idrott och då hade vi styrketräning för första gången. Till lucnh var det aprikossoppa för mig. På Grafiiskkommunikation fick jag göra en tablettask på datorn.

6 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag på morgonen gick jag till hundparken på morgonen, hunden tyckteom det. I skolan var det en vanlig dag, till lunch var det pannbiff och potatis med lök. Det var inte gott. I skolan på trafikkunskapen så hade vi en vikarie då våran vanliga lärare var på kurs.

5 oktober 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, det har regnat hela dagen. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingenting.

Kladdkaka (Video)

Kategori: Recept200 g margarin
3 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
ca 1 dl kaffe
Ströbröd


Sätt på ugnen på 175° C. Smörj en ungssäkerform med ströbrödet. Smält margarin. Blanda sockret och ägget. Blanda ihop vetemjölet med kakaon och häll den i smeten. Tillsätt det smälta margarinet och kaffet. Rör om och sätt smeten i formen. Låt den sedan ligga i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter.

Smaklig måltid

4 oktober 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma och kollat på tv och suttit vid datorn, på morgonen såg jag filmen Familjen är värre som jag spelade in i går från tv. Idag har jag ätit tre kanelbullar och det är kanelbullensdag, på kvällen gick jag med hunden en kortprommenad.

3 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan, när jag var på väg till skolan såg jag att det var många som ville ta bussen då tunnelbanan inte fungerade. I skolan hade jag projektarbete och SO. Till lunch åt jag hallonsoppa. Min skola har börjat nu med en fruktsoppa varje dag.

2 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag på morgonen hade jag sovmorgonen så då gick jag med hunden på en promenad på 45 minuter. I skolan var det matte och svenska innan det var dags för bilden. På bilden håller jag på med en tunnelbanastation i kartong. Efter skolan åkte jag till kortidshemmet där fick jag själv göra en kanalsökning på fem tv-apparater då de hade gjort om kanalplatserna.

1 oktober 2008

Kategori: Skola

Idag på morgonen så fick vi arbeta själv på trafikkunskapen, efteråt var det svenska och då läste jag klart min svenska bok och jag skrev en recension om den. Till lunch åt jag bara ris med vatten. På musiken fick vi spela en låt på gittar. På morgonen chattade jag också med TV4s tittarombudsman.

30 september 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag först svenska och engelska innan lunchen. Till lunch fanns det bara vatten som jag åt. På idrotten pratade vi om droger och på Grafisk kommunikation fick vi hålla på med att göra ett visitkort, vi började 40 minuter försent då läraren skulle fotograferas med sin klass. Min julkalender i år ska bestå av cirka 24*2 minuter videoklipp som kommer läggas ut varje dag till julafton på Youtube och här på hemsidan.
Inspelningen kommer pågå ända till julafton. Har du något tips eller presenter som du vill att jag ska rimma på så lämna gärna en kommentar om detta eller kontakta mig via hemsidan.