Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

29 september 2008

Kategori: Skola

Idag gick jag en promenad med hunden på morgonen, det var kallt då. I skolan var det skolfotografering, en nyhet iår är att man måste betala porto om man vill skicka tillbaka bilderna, det är lite dåligt tycker jag. På trafikkunskapen skulle vi se en film men filmen hackade så vi kunde inte se den. Till lunch var det fiskpinnar och potatis.

Tycker du Sverige ska skaffa Euro som valuta?

Kategori: Omröstningen

Ja
(60%)
Nej
(40%)

Nu är det fem år sedan omröstningen för Euro och 60% av de röstade på hemsidan vill ha valutan i Sverige nu. 10 röster kom in. Nu undrar jag istället hur många SMS du skickar i veckan.

28 september 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen och suttit vid datorn och kollat på tv.

27 september 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag gått med hunden en kort prommenad. Jag har kollat på tv och chattat med TV4s tittarombudsman. På kvällen spelade jag BingoLotto men vann ingenting.

26 september 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan var det som vanligt, jag hade projektarbetet och SO. Till lunch var det pannkakor med lapskojs. Jag tycker lapskojsen var lite för stark. På eftermiddagen bakade jag kladdkaka.

25 september 2008

Kategori: Skola

Idag har jag haft en vanlig skoldag, Först hade  vi idrott och då var vi inne och gjorde leta saker, bla spelade vi Badminton. Till lunch åt jag pannkakor med Lasagne. På bilden så håller jag på med tunnelbana station i kartong. När jag kom hade jag fått Bingolottor för de närmaste fyra veckorna, på lördag är det guldkväll och går i TV4.

24 september 2008

Kategori: Skola

Idag på morgonen hade jag först trafikkunskap och svenska innan det var lunch. TIl lunch tog jag kolsyrat vatten med potatismos, jag skulle ätit korvarna som serverades till om de inte la ost bitar högst på. På musiken fick vi spela på piano. På kvällen gjorde jag Kycklinggryta med ris.

23 september 2008

Kategori: Skola

Idag har jag varit i skolan som vanligt och hade svenska, matte och engelska. Vi hade ingen idrott idag då våran lärare blev sjuk. På Grafisk kommunikation fick vi jobba i Illustratour från Adobe och det var enkelt att arbeta i det programmet. Till lunch var det Lasagne och på kvällen så gick jag med hunden genom skogen och parken.

22 september 2008

Kategori: Skola

Idag är det höstdagjämningen. På morgonen gick jag till hundparken med hunden på morgonen, till lunch i skolan åt jag bara poatis. Dagen var som vanligt med SO, Matte, Svenska, Engelska och Trafikkunskap.  När jag kom hem hade jag fått ett nummer av tidningen Pc för alla.

21 september 2008

Kategori: Allmänt

Idag är det en månad sedan jag fyllde år, idag har jag bakat kladdkaka och gått en kortprommenad med hunden. Jag har varit hemma resten av dagen och kollat på tv och suttit vid datorn.

20 september 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen och inte gjort någoting speciellt.

Lasagne (Video)

Kategori: Recept1 kg Köttfärs
100 g tomtatpure
cirka 3 dl kalltvatten
cirka 1 l mjölk
cirka 2 dl riven öst
3 dl vetemjöl
Oregano
Ett paket Lasagneplattor

Fräs köttfärsen. Då köttfärsen är genomstekt häll i tomtatpuren och rör om. Tillsätt vatten tills det blir köttfärsåsliknande. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölet i kastrullen. Vispa tills den blir fast.
Tillsätt mjölk undan för undan så den fortfarande är fast. Tillsätt 1 dl riven ost och låt det sjuda tills den rivna osten har smält. Smör formen och sätt ett lager med plattor, köttfärsåsen och såsen. Fortsätt så tills formen är nästan fylld. Tillsätt då ett lager med plattor, sås och panera med rivna ost och oregano.
Sätt i ugnen längst nere i 60-90 minuter i 175°C.


Smaklig måltid

19 september 2008

Kategori: Skola

Idag har det varit en vanlig skoldag i skolan. Projektarbetet och Geografi stod på schemat. Till lunch var det pannkakor med sylt och grädde. På kvällen gjorde jag Lasagen till hela familjen. Jag kom på idag att vi kunde fått åka Taxi gratis igår då resegaranti gäller då.

18 september 2008

Kategori: Skola

Idag åkte jag från kortidshemmet. Idag hade vi friluftsdag och vi skulle åka buss till Lida, jag sa till lärarna att vi borde kliva på hållplatsen där bussen startade då jag såg att det var många som skulle kliva på där. Hon sa att SL ville att vi skulle kliva på där och den åker bara runt. Sen då bussen kom körde den förbi då bussen var överbefolkad. Vi fick ändrade planer och gick samma sträcka som hösten i ettan och tvåan. Det gick ganska bra, fast läraren inte riktigt hittade. Efter prommenaden fick vi korv med bröd. Våran lärare och några av mina klasskompisar plankade på vägen hem då de upptäckte att ena ingången endast får användas av de som har kort och alla andra hänvisas till andra sidan. När jag kom hem så hade jag fått en nummer av tidningen Tech World, som jag ska få två gånger gratis.

17 september 2008

Kategori: Skola

Idag hade jag trafikkunskap först, då fick jag reda på att jag hade ett fel från VG men jag var bättre än medel. Lunchen i skolan var inte så god, då potatisen var inlagd i någon gratäng. Efter lunchen hade jag Projektarbte och då läste jag en tidning som heter PC Gamer i biblioteket. I musiksalen hade skolan köpt in ett digitalttrumset och det var roligt att testa. I dag var också ett team från SVT/Tre vänner i skolan och filmade till någon serie som kommer senare i SVT. Efter skolan åkte jag till kortidshemmet.

16 september 2008

Kategori: Skola

I skolan hade jag först svenska och engelska innan lunchen. Till lunch fanns det fiskpinnar, poatis, såser, kallröktlax, gravadlax, räkor och en mängd annat. Det var fiskbuffé. Efter idrotten då vi gick stavgång så fick jag gå hem då min lärare jag har som sista ämne tältar med sin klass. Idag har jag svarat på en undersökning.

15 september 2008

Kategori: Skola

Idag har det varit en vanlig skoldag, till lunch var det ris méd kycklingfile och det var gott. På morgonen gick jag en promenad med hunden, men annars har jag inte gjort något speciellt.

Vad ska mitt projektarbete heta?

Kategori: Omröstningen

IT Bladet
(15%)
IT Access
(8%)
IT Gemenskapen
(15%)
IT För alla
(15%)
Allt om IT
(46%)

Nu är omröstningen om mitt projektarbete och Allt om IT lockar flest av de röstande som var 13 stycken. Nu är det fem år sedan man röstade till Euro. Ett nej är aldrig ett nej eftersom det skulle kommer att bli en ny omröstning. Skulle det blivit Ja skulle det inte bli någon ny omröstning. Vad skulle du rösta idag?

14 september 2008

Kategori: Kortids

Idag fick jag åka från kortidshemmet och det var skönt, hemma har jag tagit lugnt och på kvällen spelade jag BingoLotto.

13 september 2008

Kategori: Kortids

Idag har jag varit på kortidshmmet hela dagen och har tråkigt.

12 september 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan var det en vanlig dag, maten i skolan var inte god då de hade fullkornsbröd till Hamburgarna som serverades, efter skolan fick jag åka till kortidshemmet och där har jag tråkigt.

11 september 2008

Kategori: Skola

Idag är det 11 september, på morgonen hade vi simning och de har gjort om simhallen litegranna. Till lunch i skolan var det potatis med fiskpinnar och det var gott. Efter lunchen var det projektarbete och matte. Efter det var det bild och jag håller på att rita en teckning nu. Efter skolan besökte jag min biståndshandläggare hos kommunen och pratade lite, mitt kortidshem stänger efter årskiftet så vi måste hitta något annat. På kvällen åt jag makaronipudding.

10 september 2008

Kategori: Skola

Idag på morgonen installerade jag uppdateringen SP1 på min dator och den tog över en timma att installera. I skolan hade jag prov i trafikkunskap om vägmärken och jag hoppas det går bra. Till lunch åt jag korvstroganof och ris, det var rester från igår. Efter projektarbetet var det dags att köpa en studentmössa. De försökte få mig att lägga till massor av extra kostnader. På musiken spelade jag en låt på piano.

9 septemer 2008

Kategori: Skola

Idag i skolan hade jag först svenska och engelska innan lunchen. Till lunch var korvstroganof med ris. På idrotten gick vi med stavar på Grafisk Kommunikation fick vi arbeta i programmet Indesign och gör en enkel layout med tidningar. När jag kom hem åt jag köttfärslimpa och stack till Posten i centrum och hämtade kameran som hade kommit. Den fungerar utmärkt.

8 september 2008

Kategori: Skola

Idag har det varit en vanlig skoldag. Idag har jag svarat på tre undersökningar och på kvällen åt jag pannkakor.

7 september 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, på kvällen spelade jag BingoLotto med Lotta Engberg men vann ingenting.

6 september 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, vid lunchtiden chattade jag med TV4s tittarombudsman och på eftermiddagen beställde jag en digitalkamera som heter FUJIFILM Z10.

Min uggla

Kategori: Video

 


Jag går i skogen och letar efter ugglan.
Var är min uggla? Kommer min uggla nu?
Kommer den nu?


Jag går i skogen och letar efter spöket.
Var är mitt spöke? Kommer mitt spöke nu?
Kommer du nu?


Jag går i skogen och letar efter pengar.
Var är mina pengar? Kommer mina pengar nu?
Kommer den nu?


Jag går igenom skogen och letar efter allting.
Var är mina saker? Kommer mina saker nu?
Kommer den nu? Var är mina saker?

Kommer mina saker nu? Kommer dom nu?

Jag har hittat mina saker, nu är jag glad!
Jag har hittat mina saker, nu är jag glad!

5 september 2008

Kategori: Skola

Idag på morgonen åkte jag från kortidshemmet och i skolan hade jag projektarbete först och sedan So. Till lunch i skolan var det bara ris, men jag provade att kolsyratvatten som skolan erbjuder idag och det var gott. Under eftermiddagen svarade jag på två undersökningar och sorterade tvätt, körde diskmaskinen och gjorde mat.

4 september 2008

Kategori: Skola

Idag hade vi idrott i skolan först, då spelade vi La-Cross och frisbee. Det gick inte så bra för mig, trots att jag gjorde ett mål. Till lunch åt jag potatis med köttbullar, under dagen minskade utrymmet på datorerna så nu är utrymmet bara 8 GB. Det blir snart fullt. Idag på bilden fick jag veta att skolan har köpt in en maskin som ger Kolsyrad vatten till matsalen och från imorgon kan alla som äter i matsalen få GRATIS kolsyrad vatten. Det ska bli gott att smaka. Det är bekräftat av en lärare. Det verkar vara hemligt.
På bilden började jag rita en skiss på en tunnelbana station som jag ska göra, efter skolan fick jag åka till koritdshemmet och där kommer jag bara vara tills årskiftet då de stänger.

3 september 2008

Kategori: Skola

Idag kom min trafikkunskap lärare nästan 10 minuter försent, hon skyllde på bilkö. Nä, det går inte man måste ha god marginal! Lunchen idag var potatis med köttbullar och sås och det jättegott. På musiken spelade vi en låt på piano. Idag svarade jag återigen på undersökningar och på kvällen gjorde jag korvstroganof till hela familjen.

2 september 2008

Kategori: Skola

Idag var det en vanlig skoldag, först hade jag svenska och engelska innan det var lunch. Till lunch åt jag bara potatis då jag inte tycker om skolans fiskgratäng. På Idrotten gick vi med stavar och på Grafisk Kommunikation fick vi lösa texter och bilder och vi skulle göra ett A3-uppslag i en tidning manuellt. När jag kom hem så svarade jag på två undersökningar.

1 september 2008

Kategori: Skola

Idag har jag sovmorgon på morgonen och då jag gick med hunden. I skolan hade jag en vanlig dag med matte, engelska, svenska, so och trafikkunskap. Jag hade tur i skolan då det fanns rester på lunchen från fredags.

Tycker du att det har regnat för mycket i sommar?

Kategori: Omröstningen

Ja
(83%)
Nej
(17%)

Nu har undersökningen pågått under två veckor och jag undrade om ni tycker det rengat för mycket under sommaren. 12 röster kommer in och 83% anser att det regnat för mycket. Jag tycker det inte regnat för mycket under sommaren heller. Nu ska ni läsare hjälpa mig med mitt projektarbete genom att bestämma vad den ska heta.

31 augusti 2008

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen och kollat på tv och suttit vid datorn. På kvällen spelade jag BingoLotto med Lotta Engberg, men jag vann ingeting. Jag tycker det var lite för mycket prat och för lite spel.