Blogg.AlexanderWilliamson.se

Välkommen till Alexander Williamsons egna blogg på nätet!

27 februari 2009

Kategori: Sportlov

Idag har gick jag med hunden på morgonen. Till lunch åkte mamma och jag till Pizza Hut i Stockholm och jag åt pizzabuffé. Idag har jag svarat på två undersökningar. På kvällen åt jag kyckling och kollade på tv.

26 februari 2009

Kategori: Sportlov

Idag har gått runt i området och filmat och fotograferat. Till middag åt jag kyckling.

25 februari 2009

Kategori: Sportlov

Idag har jag varit hemma hela dagen, utom då jag gick med hunden. Idag har jag kört tvättmaskinen två gånger och svarat på två undersökningar.

24 februari 2009

Kategori: Sportlov

Idag har jag ätit två semlor. Efter lunchen åkte jag till stan och filmade och fotograferade. Jag var bland annat utanför slottet och fick veta att Sveriges Kronprinsessa ska gifta sig nästa år. På kvällen kollade jag på tv och åt köttfärslimpa.

Semla (Video)

Kategori: Recept100 g margarin
2 dl mjölk
50 g jäst
250 g kesella
½ tsk salt
½ tsk hjortronsalt
1 tsk kardemumma
1 dl socker 
1 ägg
cirka 1 liter vetemjöl
mandelmassa
1 msk mjölk eller 1 msk vatten
vispgrädde
florsocker


Smält margarinet. Smula jästen i en degbunke. Blanda det smälta margarinet med mjölken. Rör om tills det är fingervarmt. Häll vätskan i bunken och rör om tills jästen löses upp. Blanda salt, kardemumma och hjortronsaltet.  Häll i kryddorna, ägget, sockret och kesellan. Tillsätt ungefär 5 dl vetemjöl. Rör om och tillsätt mera vetemjöl tills degen släpper från kanten. Låt degen jäsa i 30 minuter över en duk.
Ta en bit deg och rulla den till en bulle. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt degen jäsa i 30 minuter över en duk. Grädda Semlorna mitt i ugnen i 225 °C i 8-10 minuter.
Låt bullarna svalna. Vispa vispgrädden. Riv lite mandelmassan. Blanda mandelmassan med mjölken eller vattnet. Skär av toppen av bullarna. Tryck ner botten lätt med fingrarna och sätt mandelmassan där. Klicka på grädde. Sätt på locket. Garnera med florsocker.

Smaklig måltid

23 februari 2009

Kategori: Sportlov

Idag har jag gått med tidningarna till återvinningsstation med hunden. Det var lite jobbigt då tidningskassen gick sönder på vägen dit. Idag har jag varit i mataffären och så har jag varit och klippt mig hos frisören. Under eftermiddagen bakade jag semlor.

22 februari 2009

Kategori: Sportlov

Idag har jag varit hemma hela dagen. På kvällen åt jag tårta och åt fisk. Efter kvällsmaten gick jag och skottade, det har snöat mycket idag. Jag avslutade kvällen med Bingolotto och vann ingenting.

21 februari 2009

Kategori: Sportlov

Idag började mitt sista sporlov. Idag har jag gått med hunden och fotat några av mina tavlor igen som jag senare ska lägga ut på hemsidan.

20 februari 2009

Kategori: Skola

Idag har jag haft en vanlig skoldag. Till lunch åt jag köttbullar med potatis. På kvällen gjorde jag kycklinggryta och gick med hunden.

19 februari 2009

Kategori: Skola

Nu har jag snart sportlov. På morgonen hade jag sovmorgon och då gick jag till hundparken. Till lunch i skolan åt jag prinskorv och kakaogrillad fläskfile. På bilden håller jag på att göra en rullstol. När jag kom hade jag fått tidningen Pc för alla som jag läste.

18 februari 2009

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon igen, på morgonen gick jag med hunden uppe i skogen. Till lunch var det korvstroganoff. På musiken håller vi på att göra egna låtar. Under lunchrasten svarade jag på två undersökningar. Programmeringen var svår idag, jag förstod inte allting.

17 februari 2009

Kategori: Skola

Idag har det varit en vanlig skoldag. Till lunch åt jag fisk och potatis och det åt jag på kvällen också. På Grafisk Kommmunikation fick jag börja göra ett cd-fodral. När jag kom hade jag fått mina Bingolotter i brevlådan för de närmaste veckorna.

16 februari 2009

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon igen. Då gick jag med hunden till Stuvsta. I skolan var det en vanlig dag, jag lånade en bok i biblioteket och åt kalops och potatis från i onsdags till lunch.

Är någon i ditt hushåll med i Postkodlotteriet?

Kategori: Omröstningen

Ja
(12%)
Nej
(82%)
Har varit
(6%)
Jag undrade om någon i hushållet är med i postkodlotteriet. Jag är inte med i lotteriet och det är inte heller  82% men 12%. 17 röster kom in. Nu undrar jag om ni tycker om semlor.

15 februari 2009

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. Jag har suttit vid datorn och kollat på tv. På kvällen spelade jag Bingolotto men vann ingenting.

Skogen (Konstverk)

Kategori: Skola

Tavla som föreställer skogen

Här är en tavla som föreställer en skog som jag gjort i skolan.

14 februari 2009

Kategori: Allmänt

Idag är det alla hjärtans dag. Jag har varit hos en granne och fixat lite med deras dator, men jag lyckades inte med allting.

13 februari 2009

Kategori: Skola

Idag är det fredag den trettonde. I skolan var det en vanlig dag, lunchen i skolan var inte god. På kvällen åt jag svampsoppa och satt vid datorn och kollade på tv.

12 februari 2009

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon igen, då gick jag med hunden. Till lunch var det fiskbuffe. Jag tog ugnsstekt fisk och potatis. På bilden blev jag klar med en teckning och började göra en stol. På bilden kom elevrådet och bjöd på godis. När jag kom hade jag fått en katalog från Luleå Universitet.

Rulltårta med vaniljkräm (Video)

Kategori: Recept3 ägg
1,5 dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
vaniljkräm


Sätt på ugnen på 250° C. Sätt bakplåtspapper på en långpanna. Blanda sockret och ägget. Blanda ihop potatismjölet med kakaon och bakpulver, häll sedan ner den i smeten. Bred ut smeten i långpannan.  Låt den sedan ligga i mitten av ugnen i cirka 5-8 minuter. Strö lite socker på rulltårtan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Dra bort pappret som ligger överst. Om den sitter fast kan du prova att blöta pappret. Låt det kallna cirka 30 minuter. Bre på vaniljkrämen. Rulla den mot dig.
 
Smaklig måltid

11 februari 2009

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon på morgonen och då gick jag med hunden. Till lunch var det kalops i skolan. Efter lunchen trycktes mitt projektarbete och så hämtade jag mitt studentmössa. På musiken började jag göra en egen låt. På Programmeringen fick jag lära oss om funktioner. När jag kom hem åt jag Lasagne och hade fått en typ utav halsduk med posten.

Att göra en datortidning

Kategori: Skola

Allt om it
Mitt projektarbete Att göra en datortidning är färdigt. I arbetet ingår en datortidning som jag själv gjort och en sammfattning av olika svenska datortidningar.
Du kan läsa min datortidning här!

10 februari 2009

Kategori: Allmänt

Idag hade jag resurdag. Jag gjorde kanelbullar, lasagne och rulltårta idag. Jag har gått med hunden och kollat på tv och suttit vid datorn.

9 februari 2009

Kategori: Skola

På morgonen hade jag sovmorgon, då gick jag med hunden igen. I skolan hade jag bara två lektioner. Till lunch åt jag fruktsoppa. Vid lunchen fungerade inte tallriksautomten de första minuterna. Efter lunchrasten åkte jag till ett kortidshem som jag troligen ska börja i under några månader.  När jag åkte dit var och hem var jag orolig att chaffören skulle stämpla fel, men den stämplade rätt. På kvällen kollade jag på tv och satt vid datorn.

8 februari 2009

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, utom då jag med hunden. Jag har suttit vid datorn och kollat på tv. På kvällen spelade jag Bingolotto men vann ingenting.

7 februari 2009

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen, vid lunch tid kollade jag på Ring TV4 och efteråt chattade jag med TV4s tittarombudsman. På kvällen kollade jag på tv och satt vid datorn.

6 februari 2009

Kategori: Skola

Idag har det varit en vanlig fredag. I skolan var det som vanligt, til lunch åt jag hallongräddsoppa. Hemma gjorde jag kyckling och kollade på tv. På eftermiddagen tog jag en säkerhetskopia av alla foton, det är bra att göra det ibland. I Postkodmiljonären såg man mig tre gånger, jag var den sista personen man såg från utdelningen i Huddinge. Du kan se utdelningen här!

5 februari 2009

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon igen. På morgonen gick jag då med hunden till centrum, då jag gick snöade det mycket. I skolan åt jag jordgubbsoppa till lunch. På bilden gjorde jag en insekt. På kvällen gjorde jag en undersökning och gjorde korvstroganof.

4 februari 2009

Kategori: Skola

Idag har det hänt mycket. På morgonen gick jag till hundparken och chattade med TV4s tittarombudsman. I skolan började dagen som vanligt. Till lunch skulle det varit kycklinggryta med ris men det fanns kylftpotatis med skal och prinskorvar också. Jag tog prinskorvar och ris. I klassen fick vi julmust och pepparkakor, som var kvar från i julas. På musiken spelade vi en låt, jag spelade den på piano. På Programmering fick vi lära oss hur man använder decimaler och fick göra några uppgifter som vi ska lämna in. På kvällen åt jag korv och stekt potatis.

En nackdel med dagen är att jag fick veta att spelet The Sims 3 som skulle komma 19 februari är uppskjutet till 4 juni, det är lite synd med tanke på att det är så nära det tidigare datumet.

3 februari 2009

Kategori: Skola

Idag i skolan var det en vanlig dag, till lunch åt jag potatismos. På Grafisk Kommunikation fick jag börja göra ett bokomslag. Det var lite problem då skolans FTP-server inte fungerade, den fungerade til slut. På kvällen tittade jag på tv och åt kalops.

2 februari 2009

Kategori: Skola

Idag hade jag sovmorgon igen, då gick jag med hunden till Stuvsta. I skolan var det en vanlig dag, idag har jag svarat på tre undersökningar.

Vet du vad The Sims är för något?

Kategori: Omröstningen

Ja
(69%)
Nej
(19%)
Vet ej
(13%)
Jag undrade nu om ni visste vad The Sims är för något. För er som inte vet så kan jag berätta att det är en simulator där man styr ett hushåll. Nu i lördags var Postkodlotteriet i Huddinge Centrum. Därför undrar jag om ditt hushåll är med i postkodlotteriet.

1 februari 2009

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma. Jag har gått med hunden och på kvällen spelade jag Bingolotto men vann ingenting trots att det var jackpotvecka. På kvällen bakade jag också, jag bakade muffins.

31 januari 2009

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i Huddinge Centrum och sett Svenska Postkodlotteriets utdelning av veckovinsten. Nästa vecka vinner Huddinge men inspelningen av programmet skedde idag. TV var på plats så vi får se om jag syns i programmet. De bjöd på halsdukar, korv med bröd, kanelbulle, saft och kaffe. Det var lite omtagningar och lite fusk, då inte alla ropades upp på scenen. På kvällen gjorde jag köttfärsås.